Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige is er voor je
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  Bij het eerste bezoek aan ons krijg je allerlei informatie, en willen we ook dingen van jou weten: komen er ziektes in de familie voor, gebruik je medicijnen en hoe zit het met alcohol en roken? Verder krijg je voorlichting over bijvoorbeeld een goede leefstijl, voeding, bewegen, en over wat er gebeurt in je lichaam.
  In de daaropvolgende periode vinden er nog meer controles plaats en een nieuwe echo, waarmee bepaald kan worden wanneer je uitgerekend bent. Ook wordt je verteld wat je kunt verwachten van de bevalling. Als er afwijkingen geconstateerd worden, kun je doorverwezen worden naar een gynaecoloog van de Tjongerschans.

  Persoonlijk contact
  De drie verloskundigen van Verloskundigenpraktijk De ­Vlinder nemen ruim de tijd voor consulten en huisbezoeken, omdat ze grote waarde hechten aan een goed persoonlijk contact, zodat de drempel voor de zwangere laag is om eventuele zorgen, klachten en onzekerheden te kunnen uiten.
  Bovendien is er elke maand een voorlichtingsavond, en werkt de praktijk met een zorgplan. Dit is een handig dossier waar alles in staat over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Het bevat handige insteekhoezen waar je al je belangrijke informatie over de zwangerschap in kunt bewaren.

  Altijd bereikbaar
  De verloskundigen zijn altijd direct bereikbaar. Je hoeft geen antwoordapparaat in te spreken, en ze hebben geen telefonisch spreekuur. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds ergens ongerust over bent, hoef je niet te wachten tot de volgende ochtend het spreekuur weer begint. Je kunt direct bellen.

  Kinderwens
  De praktijk is er niet alleen voor zwangere vrouwen en vrouwen die op het punt staan te bevallen, maar is er ook voor vrouwen die nog niet zwanger zijn en een kinderwens hebben. Die kunnen allerlei informatie krijgen over bijvoorbeeld gezond zwanger worden.

  Het werkgebied van de praktijk is de hele gemeente Heerenveen, met uitzondering van Jubbega en Akkrum. De praktijk heeft drie locaties verdeeld over Heerenveen en daar vinden de zwangerschapscontroles plaats. Voor de kraambedcontroles komen de verloskundigen aan huis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply