Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige is er voor jou
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het allerbeste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is trouwens ook degene tot wie jij je kunt wenden wanneer je een kinderwens hebt. Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  Zwangerschapswens
  In de fase voordat je zwanger wordt, kan de verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je medicijnen? Ook een hoge bloeddruk, overgewicht, roken of alcoholgebruik kunnen een nadelige invloed hebben op de zwangerschap of de groei en ontwikkeling van het kindje. Tevens geven we het advies om bij zwangerschapswens al te starten met foliumzuur. Dit verkleint de kans op een open ruggetje. Verder is er aandacht voor mogelijke gezondheidsrisico’s tijdens de zwangerschap en bespreken we eventuele complicaties tijdens een vorige zwangerschap of bevalling.

  Zwangerschap en bevallen
  Het is belangrijk om al vroeg in de zwangerschap een afspraak te maken bij de verloskundige. Dit kan al zodra je een positieve zwangerschapstest gedaan hebt. De eerste afspraak wordt vaak rond de 8ste zwangerschapsweek ingepland. Iedere zwangerschap is uniek en door het geven van advies, voorlichting en onderzoek kunnen eventuele risico’s in kaart worden gebracht. Alles is erop gericht om moeder en kind de best mogelijke zorg te verlenen. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen, zodat alle ontwikkelingen goed in kaart kunnen worden gebracht en je goed voorbereid bent op de bevalling. Tijdens de zwangerschap worden er ook echo’s gemaakt. We hebben bij onze praktijk de mogelijkheid om dat zelf te doen tijdens de spreekuren. Bij Verloskundigenpraktijk Korendijk mag elke vrouw bevallen zoals zij dat wil en waar zij dat wil: in het ziekenhuis of thuis. Ook een badbevalling is mogelijk.

  Na de bevalling
  Ook na je bevalling blijft de verloskundige je nog volgen. Zij is gedurende de eerste tien dagen verantwoordelijk voor het welzijn van moeder en kind, en gaat regelmatig op huisbezoek. Na zes weken, als afsluiting van je kraamtijd, ga je nog even langs bij de praktijk voor de nacontrole. Bij onze praktijk kun je tevens terecht voor het anticonceptiespreekuur. We informeren je over de verschillende soorten anticonceptie en over de voor- en nadelen, en plaatsen tevens spiralen.

  Over Verloskundigenpraktijk Korendijk
  Verloskundigenpraktijk Korendijk wordt gevormd door twee enthousiaste en ervaren verloskundigen. Tijdens de afspraken die je met ons hebt, ontmoet je ons allebei. Zo ben je met ons vertrouwd wanneer je gaat bevallen. Wij staan voor persoonlijke en betrokken zorg door uitgebreid de tijd voor jou te nemen en altijd klaar te staan voor je vragen. Graag begeleiden we jou in deze unieke en onvergetelijke periode in jouw leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply