Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Uit liefde voor het liefste
  Rate this post

  Je zwangerschap en de geboorte van je baby zijn heel bijzondere momenten in je leven. Wat een wonder is het eigenlijk! Natuurlijk wil je vanaf het moment dat je zwanger bent het allerbeste voor je kindje. Je zult dan ook geregeld een bezoekje brengen aan de verloskundige. Wat kan zij allemaal voor je betekenen?

  Imke van Soest van verloskundigenpraktijk De Lekbrug: ‘Wij zijn er om de gezondheid van jou én je baby in de gaten te houden. We geven voorlichting en informatie en houden jouw lichamelijke conditie en die van de baby in de gaten. Vraagt jouw gezondheid om extra controles, dan kunnen we je doorverwijzen om de gynaecoloog te laten meekijken.’

  Alles onder één dak
  Imke vervolgt: ‘Binnen de praktijk doen we zoveel mogelijk zelf. Naast de gebruikelijke begeleiding nemen we zelf bloed af, maken we echo’s en doen we versies. Verder begeleiden we baringen in elke gewenste houding, waaronder ook regelmatig badbevallingen. We verhuren de baden daarvoor trouwens ook. We geven verder voorlichting over anticonceptie na de bevalling, en plaatsen zelf ook spiraaltjes.’

  Echografie
  Binnen de praktijk kun je ook terecht voor echo’s. De meeste worden bij de praktijk zelf gemaakt, maar voor de 20-wekenecho, waarbij je kindje van top tot teen wordt gescreend, word je doorverwezen naar het Echocentrum Leidsche Rijn, dat ook aan de Louis Armstronglaan in Utrecht is gevestigd, en ook een locatie heeft in Vianen, op de Hof van Batenstein. Je kunt daar ook terecht voor de geslachtsbepaling en voor 3D-echo’s.

  Bevallen in een bad
  Waterbevallingen worden de laatste jaren steeds populairder en dat is niet voor niets, want bevallen in een bad met heerlijk warm water heeft veel voordelen voor zowel de moeder als de baby.

  De voordelen van bevallen in bad:
  – Het is net zo veilig en hygiënisch als andere bevalmethoden, zoals in bed of op de baarkruk.
  – Het warme water werkt ontspannend en rustgevend en daardoor pijnstillend.
  – Een bevallingsbad is gemakkelijk en snel, binnen 45 minuten, op te zetten.
  – Je partner kan bij jou in het bad zitten om jou te ondersteunen.
  – Je baby komt ter wereld in warm water, wat de overgang vanuit de veilige baarmoeder naar de felle, rumoerige buitenwereld meer ontspannen maakt.

  Betrokken en persoonlijk
  Bij De Lekbrug kun je terecht voor betrokken en persoonlijke zorg tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. ‘We willen dat je jezelf bij ons kunt thuisvoelen in een fijne, huiselijke sfeer,’ zegt Annemarijn Verbiest.

  Imke vertelt dat vooral de wens van de zwangere centraal staat: ‘We vinden het fijn om alle zwangeren te ontmoeten en iedereen te leren kennen, zodat we weten wat er speelt als je bijvoorbeeld belt met vragen. Maar zie je liever 1 of 2 vaste gezichten, dan kan dat ook.’
  Het werkgebied van De Lekbrug bestrijkt een groot gebied; vandaar dat er in 2 teams gewerkt wordt. Bij De Lekbrug is alle zorg onder één dak: je kunt er naast de reguliere controles ook terecht voor echo’s, Centering Pregnancy, versiekunde, anticonceptieadvies en het plaatsen van spiralen.

  Lekbrug
  De letters van de naam ‘Lekbrug’ staan voor wat het team van de Lekbrug wil uitdragen. Door de ‘Liefde’ voor de verloskunde, die wordt gecombineerd met ‘Ervaring’ en ‘Kennis’, ‘Begeleidt’ het team jullie op een ‘Respectvolle’ en ‘Unieke’ manier tijdens de zwangerschap, ‘Geboorte’ en de kraamtijd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply