Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige is er voor jou
  Rate this post

  Als je zwanger bent, wil je het beste voor je baby. Wie kan je daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Zij is ook degene met wie je een afspraak kunt maken, wanneer je een kinderwens hebt. Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een goede zwangerschap te vergroten.

  Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je direct aanmelden bij de verloskundige. Bij de intake wordt je (familie)anamnese afgenomen. Dit houdt in dat er vragen gesteld worden over je gezondheid nu en in het verleden van zowel jou als van je partner. Daarnaast wordt het voorkomen van een aantal ziektes in jullie families nagevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald of je zwangerschap en bevalling door je eigen verloskundige begeleid wordt, of dat je deze zorg gezamenlijk van de verloskundige én gynaecoloog ontvangt of in een aantal gevallen dat dit uitsluitend bij de gynaecoloog is. Je krijgt dus de juiste zorg door de juiste zorgverlener op de juiste plaats met een individueel geboortezorgplan. Er is dan ook een nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in Den Haag. Daarom is een van de spreekuurlocaties in het HagaZiekenhuis.

  Informatie over allerlei zaken
  Bij je verloskundige ontvang je informatie over allerlei zaken, zoals voeding, medicijn- en vitaminegebruik, roken, sporten, het belang van tandartsbezoek, seksualiteit tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Je komt te weten hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling, zoals door het volgen een zwangerschapscursus. Ook krijg je voorlichting over pijnstillingsmogelijkheden tijdens de bevalling en het belang van het maken van een bevalplan. Kortom: er komt van alles aan bod om jullie te leiden naar een goede bevalling en kraamtijd.

  De verloskundigenpraktijk van Marga Kortekaas en Kirsten Heetkamp, in samenwerking met Sabina en Zehra, is gericht op kleinschaligheid met de zorg dichtbij de zwangere en haar partner. Er zijn 7 spreekuurlocaties, waardoor er altijd één in de buurt is.

  ‘Absoluut een aanrader’
  Net als mijn zus heb ik zeer goede ervaringen met de verloskundigenpraktijk. Tijdens mijn twee zwangerschappen hebben Marga Kortekaas en haar collega’s ons zeer goed begeleid en geadviseerd. Ook de begeleiding en betrokkenheid tijdens de bevallingen en de nazorg heb ik als zeer prettig ervaren. Een professionele verloskundigenpraktijk met zeer veel ervaring! Absoluut een aanrader! – Jorga Leegstra

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply