Rate this post
 • De zomer en onze voeten
  Rate this post

  De zomer komt eraan, en dat betekent dat we onze dichte schoenen weer verruilen voor slippers, sandalen en ander zomerschoeisel.
  Voeten zijn vaak het meest ondergewaardeerde deel van ons lichaam, helaas. Want ze hebben heel wat te voorduren, ze dragen ons volledige lichaamsgewicht de hele dag en houden ons lichaam in balans.

  Wist je dat de voet bestaat uit 26 botten, 33 gewrichten, 250.000 zweetkliertjes en meer dan 100 spieren, pezen en ligamenten, die worden gevoed en gestuurd door een netwerk van vaten en zenuwen?
  Veel mensen hebben vaak last van eelt en/of kloven. Maar wat is eelt eigenlijk? Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid. Die ontstaat door wrijving en /of druk. Het dragen van te kleine schoenen, sandalen en slippers zorgt voor meer wrijving, waardoor er eelt ontstaat, en vooral op de hielen, met soms kans op kloven.
  Door middel van een pedicurebehandeling kunnen wij jouw voeten weer mooi maken voor de zomer. We kunnen je nagels knippen, eelt en/of kloven verwijderen en likdoorns en ingegroeide nagels behandelen. Ook kunnen wij je nagels lakken in een mooie, zomerse kleur. Venema Podologiecentrum is aan­gesloten bij ProVoet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply