Rate this post
 • De zomer in het lijf
  Rate this post

  In de zomer zijn we lekker actief geweest. We gingen aan de wandel, sportten of zwommen. De tuin kon eigenlijk wel een opknapbeurt gebruiken en het was écht tijd om de handen uit de mouwen te steken en de zolder op te ruimen.

  Voordat je het wist ben je elke dag bezig geweest en kreeg je last van je spieren door al die beweging. Beweging die je lichaam waarschijnlijk niet gewend was. Ook de warmte kon ervoor zorgen dat je lichaam zich anders ging gedragen en kwaaltjes ging vertonen die je eerder niet had. Juist nu is een massage daarom helemaal geen gek idee.

  Vakantie
  Nu voor veel mensen de vakantie aan een einde komt en het gewone leven weer begint, kan een massage de heerlijke afsluiter zijn van een zomer genieten. Gewild of ongewild plannen we onze zomer vaak toch een stuk voller dan verwacht en je bent meestal toch actiever dan in de winter, of je nou ver weg gaat, of lekker in de tuin gaat klussen. Een massage is dan juist de kans om nog even helemaal tot rust te komen. Massages bevorderen de aanmaak van serotonine en oxytocine. Dit zijn goede hormonen die je het gevoel geven van rust en ontspanning.

  Lekker warm
  Misschien wil je er niet aan denken om in dit warme nazomerweer een massage te krijgen. Klef en zweterig? Nee, bedankt! Toch is een massage juist nú effectief. Je ontspant gemakkelijker bij hogere temperaturen. Je hartslag vertraagt dan namelijk en je koelt beter af.

  Lichamelijke klachten
  Misschien ben je er helemaal tegen bestand, of misschien heb je de hele zomer liever onder de airco gelegen. Of je het nou lekker vindt of liever bedankt: ons lichaam ervaart vaak wel wat kwaaltjes van lange tijd hogere temperaturen. Zo krijgen veel mensen last van vochtophopingen. Dit komt dan doordat je lijf de warmte niet goed kwijt kan. Je hebt bijvoorbeeld last van dikke enkels of voeten. Ringen krijg je misschien lastiger af. Een massage kan dan goed helpen om het vocht en afvalstoffen effectief af te voeren.

  Hydrateren
  Natuurlijk is het sowieso belangrijk om genoeg te drinken, maar zeker voor en na een massage een groot glas water (of twee, of drie…) achteroverslaan komt je gezondheid ten goede. Omdat je lichaam na de massage hard aan de slag gaat om afvalstoffen af te voeren, moet je direct na de massage genoeg drinken om te voorkomen dat je gedehydrateerd raakt.

  – Bas Rijnbout

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply