Rate this post
 • De zomer is in aantocht…
  Rate this post

  Het mooie weer komt er weer aan. En we herkennen het allemaal. Zal die bikini wel passen of die korte broek? Maar toch lukt het dan niet om in korte tijd veel af te vallen.

  Het aanleren van een gezond eet- en beweegpatroon doe je het hele jaar door. Niets is moeilijker dan gedragsverandering, maar dat heeft tijd nodig. Door kleinere doelen te stellen, hou je het uiteindelijk veel langer vol en houd je er ook plezier in. Denk bijvoorbeeld aan:
  – Kies voor een waterijsje in plaats van een roomijsje. Je kunt 6 Raketjes eten ten opzichte van 1 Magnum.
  – Wissel een glaasje wijn op een zwoele avond af met water
  – Doe eens wat citroen, sinaasappel of munt in je water voor een lekker smaakje. Ziet er ook nog leuk uit!
  – Ga je op vakantie met een all-in buffet, laten je ogen dan niet groter zijn dan je maag. Schep je bord niet overvol, maar kies iedere dag iets lekkers. Dan hou je het veel langer vol.
  – Maak met de barbecue een sausje op basis van yoghurt en neem er een lekker salade bij. Dan is er minder vlees nodig. Groentespiesjes op de barbecue zijn ook lekker!
  – Heb liever 6 eetmomenten op de dag, zodat er minder trekgevoel is.
  – Probeer rustig te eten en goed te kauwen; dan ben je sneller verzadigd.

  Nieuwsgierig geworden en wil je ondersteuning om ook jouw doelen te bereiken? Maak dan eens een afspraak op het spreekuur of kijk eens op de website. De diëtist valt onder de basisverzekering voor 3 uur per kalanderjaar (met uitzondering van het eigen risico).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply