Rate this post
 • De zomer voorbij, de herfst in aantocht
  Rate this post

  Heb jij ook de afgelopen tijd ook zo lekker genoten van de zon, de zee en het strand? Tijdens deze zonnige dagen heb je wellicht optimaal voor je huid gezorgd en die goed beschermd, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met de huid als deze langdurig wordt blootgesteld aan de zon?

  UV-straling zorgt, naast de aanmaak van vitamine D in het lichaam, helaas ook voor minder goede dingen. De UV-stralingen breken de collagene en elastine vezels in de huid af, waardoor verslappingen ontstaan. Dit proces zorgt ervoor, dat er naast ouderdomsvlekken ook fijne lijntjes en rimpels in de huid ontstaan. Daarnaast zorgt te veel UV-straling ook voor schade aan het DNA. Bij te veel schade aan het DNA kan zelfs huidkanker ontstaan. Het is dus zaak om de huid goed te beschermen tegen de zon. Als de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, beschermt die deels ook zichzelf tegen de schadelijke invloeden van UV-stralen. Er worden dan pigmenten gevormd en versneld nieuwe huidcellen aangemaakt, waardoor de huid zich verdikt. Juist die twee dingen zorgen aan het eind van de zomer weliswaar voor een gebruinde huid, maar vooral voor een grauwe, doffe waas op de huid.

  Omdat in het najaar het aantal zonuren vermindert en de huid kan herstellen, is dit de ideale periode om de huid te laten bijkomen van de zomer. Een intensieve bodyscrubbehandeling en een voedende pakking of bodycrème bij Huid & lifestylecenter Beauty All-in helpt de negatieve zon-effecten op te lossen. De huid wordt weer mooi en egaal, zonder die vervelende ‘velletjes’. Voor het gezicht biedt Beauty All-in speciale en intensievere behandelingen, waarbij de huid een goede oppepper krijgt om deze te herstellen, te voeden en opnieuw te laten stralen.

  Behandelmethoden
  Huid & lifestylecenter Beauty All-in biedt een diversiteit aan professionele behandelmethoden die geschikt zijn als herstelkuur voor de huid. Hieronder worden er twee voor je uitgelicht.

  Glycolzuurpeeling
  We bieden ook glycolzuurpeelings. Die bevatten organische zuren, die vooral in fruit voorkomen. Ze zorgen voor het verwijderen van de bovenste lagen van de huid. Deze peelings zijn zeer geschikt om toe te passen bij álle vormen van huidherstel, vooral bij een droge, door de zon beschadigde, gevoelige huid en bij pigmentatie. De meest bekende werking van glycolzuur is het peelende effect, dat zorgt voor een verbeterde huidstructuur. Het voorkomt tevens verstoppingen, wat een gunstige invloed heeft op acne. Glycolzuur heeft ook een minder bekende eigenschap: het kan veel vocht aantrekken én binden, wat het tot een uitstekende moisturizer maakt.
  Daarnaast werken glycolics stimulerend ten aanzien van de fibroblasten (jonge bindweefselcellen), die verantwoordelijk zijn voor het produceren van de elastine en collageenvezels. De huid wordt zichtbaar en voelbaar gezonder, steviger én elastischer.

  Microdermabrasie
  Onder microdermabrasie verstaan we het ‘afslijpen’ van het bovenste laagje van de huid. Het is een mechanische peeling om dode huidcellen mee te verwijderen, waarbij de huid onder vacuüm wordt behandeld met een continue stroom van microkristallen. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling, waardoor deze van buitenaf wordt verdund en van binnenuit versterkt. Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn, is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen, waardoor deze meer effect hebben op de huid. Verder stimuleert het de doorbloeding en daardoor ook de aanmaak van collagene en elastine vezels. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De structuur van de huid verfijnt, wordt verfrist en zal na de microdermabrasiebehandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien. Na de behandeling voel en zie je direct een verschil.

  Beide methodes zijn in te zetten voor de volgende huidproblemen:
  – pigmentvlekken
  – futloze, droge huid
  – verstopte poriën
  – verslapte huid
  – rokershuid
  – ondiepe rimpels en fijne lijntjes in de huid
  – vette huid, acne en ondiepe littekentjes na acne
  – beschadigingen door de zon

  Een enkele behandeling bij Huid & lifestylecenter Beauty All-in kan je al op weg helpen om de huid op te peppen na de zomer, maar een korte kuur geeft nét even een beter en langduriger effect. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden. De behandelingen, in combinatie met actieve huidverbeterende producten, geeft de huid een zeer verjongd aanzien.

  Verzorging thuis
  Om de huid ook thuis optimaal te kunnen verzorgen, kun je bij het centrum terecht voor een breed scala aan hoogwaardige verzorgingsproducten van merken als hannah, Shiseido en La Colline. Bijvoorbeeld de speciale kuurproducten van La Colline. La Colline biedt een aantal herstellende kuren voor de gezichtshuid, ieder met een eigen doel.
  Met een huid die goed hersteld is van de zon, ben je klaar voor de winterkou en voorkom je dat het van kwaad tot erger wordt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply