Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De zorg voor Amsterdamse kinderen
  Rate this post

  Grote kans dat je de GroeiGids kent als je ouder van een of meer kind(eren) bent. Je hebt vast een of meer delen gekregen van de verloskundige of op het consultatiebureau. ‘Kinderwens’, ‘Zwanger’, ‘Kraam’, ‘Borstvoeding’, ‘0-4 jaar’, ‘Basisschoolkind’ en ‘Puberteit’: in de zeven delen lees je informatie over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kind(eren). Daarnaast vind je dit alles en meer op GroeiGids.nl, waar je ook een persoonlijk Groei-dossier voor je kind(eren) kunt bijhouden.

  Wist je dat er ook een GroeiApp bestaat? Zet de app op je mobiel en je legt het GroeiPad van je kind vast. Overal en wanneer je maar wilt. Je kunt:

  Lengte en gewicht bijhouden
  Door die regelmatig in te voeren, zie je een persoonlijke curve ontstaan. Je ziet hoe je kind groeit in vergelijking met de gemiddelde curve.

  Gebeurtenissen vastleggen
  Schrijf nieuwe woorden op, wat je kind beleeft, et cetera. Door dit bijvoorbeeld wekelijks te doen, ontstaat er een leuk verslag.

  Mijlpalen noteren
  Plaats data in de al aanwezige lijst (bijvoorbeeld hielprik, eerste lach, stapjes, naar school…) en voer eigen mijlpalen in.

  Tandjes bijhouden
  Geef aan welke tandjes er doorkomen en je ziet ze in een kindergebit verschijnen.

  Vaccinaties en kinderziekten vastleggen
  Kies uit de lijst van vaccinaties en ziekten welke je kind krijgt en voer de datum in.

  Opleuken
  In alle hoofdstukjes kun je foto’s en filmpjes toevoegen, die je met je mobiel hebt gemaakt. Zo wordt het GroeiPad een persoonlijk document!

  Delen of afdrukken
  Je kunt het GroeiPad delen via social media, maar het bijvoorbeeld ook opslaan als pdf en/of laten afdrukken.

  Even checken
  Via de ingebouwde link ben je zo op GroeiGids.nl om even iets op te zoeken.

  Bovendien kun je eenvoudig doorklikken naar zeer complete en door deskundigen gevalideerde informatie over ontwikkeling en opvoeding.

  Zorg voor jouw kind in Amsterdam

  Jaarlijks worden er zo’n 10.000 kinderen geboren in Amsterdam. In de stad wonen bijna 150.000 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Deze kinderen bezoeken (al dan niet samen) met hun ouders één van de 25 Ouder- en Kindteams Amsterdam, die de Jeugdgezondheidszorg en ook jeugdhulp in Amsterdam uitvoeren. In een Ouder- en Kindteam werken ouder- en kind­adviseurs, jeugdpsychologen, jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen samen. Er wordt ook samengewerkt met verloskundigen, kraamzorg en huisartsen. Dit zorgt ervoor dat jouw kind snel en gemakkelijk de juiste zorg ontvangt. Je kunt binnen deze teams terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. De jeugdgezondheidszorg werkt preventief door jouw kind regel­matig te onderzoeken, te wegen, meten, vaccineren en voorlichting te geven. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk problemen in de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind te voorkomen of klein te houden.
  Lees meer over de Ouder- en Kindteams Amsterdam en de contact­gegevens op www.oktamsterdam.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply