Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Definitief ontharen? Nú is het moment!

  Het haarvrij houden van de huid is een tijdrovend klusje, voor de één nog meer dan voor de ander. Als je last hebt van overbeharing, ben je er mogelijk erg veel tijd en energie aan kwijt. Voor velen geldt wel dat in de winter het ontharen minder hoog op de agenda staat. Maar mocht je van ongewenste haargroei af willen, dan is dit seizoen bij uitstek het moment om er iets aan te doen.

  Huidtherapeut Barbara Masbeck begrijpt hoe lastig ongewenste haargroei kan zijn. In haar praktijk Dermavita maakt ze veel gebruik van lasers om dit probleem te verhelpen. Ze vertelt: ‘Met behulp van laserontharing kunnen de haarzakjes vernietigd worden, wat betekent dat de haren ook niet meer terugkomen. Aangezien hiervoor meerdere behandelingen nodig zijn met een tussenpoos van zes weken en fel zonlicht vermeden moet worden, is de winter de perfecte tijd om hiermee te beginnen.’ Barbara noemt dat er verschillende lasers zijn met verschillende doeleinden.

  Zeer effectief
  Het ontharen met een laser is zeer effectief, maar niet iedere huid is hetzelfde. Er zijn dan ook verschillende types laser. Barbara: ‘Ontharen doen we middels de Duetto MT EVO. Dit apparaat heeft twee verschillende lasers. Mocht je een lichtere huid hebben met donker haar, dan gebruiken we de Alexandrite. Deze laser richt zich op de donkere pigmenten in het haartje en vernietigt zo het haarzakje. Hoeveel sessies hierbij nodig zijn, is afhankelijk van de hoeveelheid haar en het huidtype.’ De donkere huid moet echter op een andere manier benaderd worden.

  Weer genieten
  Barbara: ‘Omdat de Alexandrite op het donkere pigment werkt, kan dit de donkere huid beschadigen. Daarom gebruiken we in dit geval de Nd-YAG-laser. Deze laser werkt niet in op het pigment van de huid, maar wél op de haren. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1,5 vierkante centimeter, kunnen veel haarzakjes tegelijk worden vernietigd. Hierdoor is het mogelijk om grote gebieden zoals je oksels, armen, benen en zélfs je hele rug te behandelen.’ Beide lasers zijn onschadelijk voor de huid, maar de veiligheid van de behandeling hangt af van de deskundigheid van de behandelaar. Kies daarom een praktijk waarvan de kwaliteit in orde is. Dan kun jij ook genieten van een heerlijk gladde huid!

  Natuurlijke schoonheid
  Lasers zijn niet alleen bijzonder nuttig bij overbeharing. Ook wanneer je spijt hebt van een tatoeage en deze wilt verwijderen, kan een laser worden ingezet. Barbara: ‘In dat geval gebruiken we weer een ander type laser. Hierbij bestaat het licht uit twee golflengtes die alleen inwerken op het pigment van de tatoeage. Daardoor blijven overige structuren, zoals bloedvaten en talg- en zweetklieren, onaangedaan. Een veilige manier om de natuurlijke schoonheid van je huid weer te laten stralen, dus!

  Over Dermavita
  Dermavita is een gespecialiseerde huidtherapeutische praktijk, gespecialiseerd is het verhelpen, opheffen of verminderen van een huidstoornis of beschadigde huid. Littekens, acne, overbeharing, storende bloedvaatjes, pigmentvlekken, tatoeageverwijdering en oedeem zijn voorbeelden van problemen waarmee de huidtherapeut kan helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply