Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Delia Owens – ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’

  Bij Boekhandel van Rossum komen de laatste tijd veel mensen met de vraag voor een mooi boek voor de zomervakantie. Een boek dat ik graag aanraad is ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’. Dit boek is niet zomaar in een hokje te plaatsen; het is een poëtisch geschreven natuurroman, een liefdesverhaal en een moordmysterie. Het is prachtig en meeslepend van begin tot eind.

  Kya wordt als klein meisje door iedereen verlaten en groeit in haar eentje op in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden, ruilt ze mosselen en vis voor andere levensmiddelen. Ze wordt in de stad ‘het moerasmeisje’ genoemd, maar ze voelt zich er thuis. De natuur is haar leerschool. Maar als ze ouder wordt en in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad, ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

  Dat de auteur Delia Owens, nu gepensioneerd biologe, zelf jarenlang in de wildernis van zuidelijk Amerika gewoond heeft is goed te merken. Door de gedetailleerde beschrijvingen van het moeras, de lagunes, het strand en het bos waan je je als lezer bij hoofdpersoon Kya.
  ‘Where the crawdads sing’ is een wereldwijd succes en het werd in Nederland eerder uitgegeven als ‘Het moerasmeisje’.

  Jasmijn Verhees
  Boekhandel van Rossum

  Daar waar de rivierkreeften zingen
  Delia Owens, 2020
  Uitgeverij The House of Books, Amsterdam
  ISBN: 9789044358902

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply