Rate this post
 • Dermalogica werkt!
  Rate this post

  Stel, je bent huidtherapeut maar je kunt geen huidverzorgingsproducten vinden die jouw overtuiging van een gezonde huid omarmen. Wat doe je dan? Jane Wurwand besloot in 1986 om het heft in eigen handen te nemen en Dermalogica te ontwikkelen. Maar dit ging niet zonder slag of stoot.

  Met alleen een koffer en een diploma van de schoonheidsschool emigreerde Jane naar Amerika met haar partner en echtgenoot Raymond. Hier werd haar al snel duidelijk dat de Amerikaanse standaard van de opleiding huidtherapie ver achter lag op de Europese standaard. Terwijl haar opleiding uitgebreid en serieus was geweest, kwamen de Amerikaanse deelnemers de industrie binnen met te weinig diploma’s en, erger nog, te weinig aanzien.

  Dit was voor Jane en Raymond de reden om The International Dermal Institute (IDI) op te richten in 1983. Hun doel was niet alleen om het niveau van de beschikbare opleiding te verbeteren. Ze pleitten ook voor meer respect en succes voor de professionele huidtherapeut. Al snel realiseerde Jane zich dat er geen productlijn was die bij haar visie paste. Dat komt doordat de markt in die tijd gedomineerd werd door oververpakte, over-hypete producten vol met kunstmatige kleur- en geurstoffen die weinig bijdroegen aan de gezondheid van de huid.

  Jane vertaalde haar jarenlange ervaring als huidtherapeut in 27 Dermalogica-formules. Geen schreeuwerige verpakkingen, maar een minimalistisch grijs-wit uiterlijk. No-nonsense, geen mooie praatjes en geen poespas. Alle overbodige, ongezonde en schadelijke ingrediënten werden weggelaten. Je zult in de producten dan ook nooit stoffen aantreffen die de huid irriteren of verstoppen.

  Maar Dermalogica gaat verder dan dat. Dermalogica wordt gebruikt op maat. Iedere huid is namelijk anders en heeft andere behoeftes. Aan de hand van een huidanalyse wordt vastgesteld welke producten, maar ook welke applicatie- en massagetechnieken het beste resultaat geven. Want de gezondheid van je huid staat altijd voorop!

  Over Susan
  Al tien jaar runt Susan Dijkhuis haar eigen bedrijf. Na 4 jaar les te hebben gegeven op Noorderpoort kreeg ze de kans om de salon van een oud-stagiaire over te nemen: het begin van Beauty Lounge Susan. Ze is een echte huid-nerd en verdiept zich graag in ingrediënten en hun werking op de huid. In haar salon is Susan helemaal op haar plek en ze krijgt de meeste energie van mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. Met haar behandelingen kan Susan jou laten stralen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply