Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Detoxen met Yoga
  Rate this post

  De tijd van de voorjaarsschoonmaak is aangebroken. De zon komt vaker door en plots zien we zaken die een opfrisbeurt kunnen gebruiken, zowel in onze leefomgeving als in ons lichaam. De donkere maanden hebben sporen achtergelaten op het lichaam: gewichtstoename, een doffe huid en voorjaarsmoeheid. Tijd om het lichaam met Yoga te ontgiften!

  Door specifieke houdingen, zoals omkeringen (hoofdstand, schouderstand), verre torsies en buigingen in de romp, neemt de energiedoorstroming en de doorbloeding in het buikcentrum toe. Alle organen worden voorzien van nieuwe bouwstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd, mede door stimulatie van het lymfesysteem. Ontspanningsoefeningen verbeteren het ontgiftend vermogen van de buikorganen; stress ondermijnt deze functie.
  Yoga maakt je bewust van jouw lichaam en gewoonten, waardoor je beter gaat aanvoelen wat jouw lichaam nodig heeft. Yoga geeft ook een mentale detox: het helpt malende gedachten los te laten en aanwezig te zijn in het nu.
  Tijdens het ontgiften is het belangrijk om de afvalstoffen het lichaam uit te begeleiden door veel water en/of kruidenthee te drinken en te letten op de voeding: meer echte voeding, minder vulling!

  Voor extra ondersteuning van het ontgiften of bij darm- en huidproblemen is het aan te raden een specifiek voedingsplan op maat te laten maken in mijn praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply