Rate this post
 • Deze essentials wil je altijd bij je hebben op een zonnige dag
  Rate this post

  Hoewel er tussendoor nog wat winterse buien zijn gevallen, lijkt de lente nu toch echt volop te zijn begonnen. De temperaturen lopen op en de zon laat zich steeds meer zien. Het is heerlijk om na een druilerige winter, weer lekker veel naar buiten te gaan en te genieten van de zon. Toch moeten we ook rekening houden met het beschermen van ons lichaam wanneer we de zon in gaan. Hoe lekker de zon ook voelt, ze kan ook schade aanrichten. Bovendien wil je wanneer de temperaturen tropische waarde bereiken, het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Wanneer je onderstaande items bij je hebt, zit je altijd goed.

  Zonnebril
  Zodra de zon schijnt zie je de meeste mensen buiten rondlopen met een zonnebril op. Dat is ook niet zo gek aangezien het erg vervelend is om tegen de felle zon in te kijken en te moeten knijpen met je ogen. Bovendien is de zon niet alleen schadelijk voor de huid, maar ook voor je ogen. Houd dus bij het uitkiezen van een nieuwe zonnebril rekening met de volgende dingen. De zonnebril moet 100% bescherming bieden tegen UV-straling. Dit staat altijd aangegeven. Zorg er daarnaast voor dat het montuur groot genoeg is om het hele oog te beschermen en er dus geen licht aan de boven-of onderkant doorheen komt. Ben je veel op het water te vinden in de zomer dan is het verstandig om te kiezen voor gepolariseerde glazen zodat je geen last hebt van schitteringen. Naast dat een zonnebril goede bescherming moet bieden tegen de zon, wil je natuurlijk ook dat hij er stylish uitziet. Een zonnebril is erg persoonlijk, wat de één mooi vindt, vindt de ander helemaal niks. Bovendien moet het model passen bij de vorm van je gezicht. Ben je op zoek naar een mooi exemplaar kijk dan eens bij Five2One Eyewear. Hier vind je brillen van Nederland design. Ze zijn duurzaam geproduceerd en bovendien ook nog eens heel erg betaalbaar. Op de website www.five2one-eyewear.com kun je de gehele selectie bekijken en natuurlijk direct online bestellen.

  Zonnebrand
  Het moge duidelijk zijn dat zonnebrand een onmisbaar product is voor bescherming tegen de zon. Dit geldt overigens niet alleen op zonnige dagen in de zomer, maar ook wanneer het bewolkt is en in de winter. De straling van de zon richt dan net zo goed schade aan. Afhankelijk van je huidtype kies je een beschermingsfactor. De factor zegt iets over hoe lang de zonnebrand bescherming biedt tegen de zon zonder te verbranden. Regelmatig bijsmeren is erg belangrijk en extra noodzakelijk wanneer je veel hebt gezweet of bijvoorbeeld hebt gezwommen. Smeren mag lekker ruim, hoe minder je smeert hoe minder bescherming de zonnebrand namelijk biedt. Blijf het liefst wanneer de zon op zijn hoogst is, uit de zon en blijf lekker in de schaduw. En laten we voor eens en voor altijd een fabel uit de wereld helpen: ook wanneer je een zonnebrandcrème gebruikt word je nog steeds lekker bruin. Je huid is beschermt tegen de schadelijke straling van de zon, maar wordt nog steeds bruin en bovendien nog egaler ook.

  Hoed of pet
  Hoewel je nog zo goed beschermt kun zijn tegen de zon door een zonnebril te dragen en zonnebrandcrème op te smeren, de huid op je gezicht is erg kwetsbaar. Daarom kan het absoluut geen kwaad om daarnaast ook nog een hoed of pet te dragen om je gezicht zoveel mogelijk uit de zon te houden. Dit is helemaal verstandig wanneer je geen mogelijkheid hebt om uit de zon te blijven, bijvoorbeeld wanneer je de dag op een boot doorbrengt of een lange wandel- of fietstocht maakt. Kies wel voor een hoed die een goede dichte stof heeft, dus geen hoed van stro die nog licht doorlaat. Voor mensen die kaal zijn is het sowieso aan te raden altijd een pet te dragen ter bescherming.

  Luchtige kleding
  Niks is zo vervelend als plakkerige, warme kleding waarin je gaat zweten op een warme zonnige dag. Het liefst draag je zo weinig mogelijk aangezien kleding al snel vies voelt wanneer je veel zweet. Op een warme dag kun je dan ook beter kiezen voor wijd(er) vallende kleding van luchtige stoffen. Denk bijvoorbeeld aan 100 % katoen of linnen. Deze stoffen zijn ademend en daarmee erg geschikt om te dragen bij warm weer aangezien het lucht doorlaat. Dit in combinatie met een wijder model zorgt ervoor dat de kleding niet zo snel aan je lijf blijft plakken. Kleding biedt daarnaast ook extra bescherming tegen de zon naast zonnebrand.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply