Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer buiten komen? Zo doe je dat!
  Rate this post

  De wisseling van de seizoenen is prachtig, maar de omslag naar de zomer is misschien wel het allermooist. Vooral wanneer de weersvoorspellingen aangeven dat je eindelijk weer een weekendje buiten kunt gaan zitten.. En ja hoor, zaterdagochtend trek je je gordijn open en wordt je verwelkomd door het stralende zonnetje. Het is dan nog wel een beetje fris buiten, maar je wilt geen seconde van de dag verspillen. Je haalt de tuinmeubelen weer uit het schuurtje en zet alles op voor een prachtige dag!

  Buiten zonder zon?
  De realiteit blijft wel dat het niet altijd zomer en zonnig is. En je gaat ook niet in de stromende regen op je heerlijke loungeset liggen. Toch wil je buiten de zomerdagen om ook wel eens een frisse neus halen. Zeker in deze tijd nu we ons huis niet eens hoeven te verlaten. Drie dagen de voordeur niet eens open gedaan hebben is gewoon normaal geworden. Daarom is het goed om bewust te worden van het belang van buiten zijn en de manieren waarop je het toch zelf op kunt zoeken.

  Neem een adempauze
  Pauzes zijn essentieel tijdens het werken. Vaak nemen we er alleen niet goed de tijd voor. Thuis valt het ritme een beetje weg, en als je er dan toch lekker in zit kun je net zo goed nog eventjes doorgaan. Maar aan het einde van de dag ben je dan weer gaar, terwijl je nog naar de winkel moet om boodschappen te doen. Dan maar weer bestellen… In plaats daarvan kun je er beter bewust voor kiezen een pauze te houden en naar buiten te gaan. Door bijvoorbeeld als doel de supermarkt te stellen loop je ook nog eens met een doel. En wat motiveert er nou beter om naar buiten te gaan dan dat lekkere broodje van de bakkersafdeling!

  Afspreken kan ook buiten
  Je familie en vrienden zien is niet altijd makkelijk. Naast dat het momenteel lastig is, heb je ook niet altijd tijd. En bij wie ga je dan afspreken? De ene woont zo ver weg en bij de ander zit er weer een thuis te werken… Waarom dan niet even samen wandelen? Je kunt gewoon ergens in het midden afspreken. En als jullie dichtbij elkaar wonen, kan het een goede gewoonte zijn waarbij je ook nog eens makkelijk bijkletst. Je kunt er zelfs voor kiezen om ergens koffie of een broodje te halen en dat al wandelend of op een bankje in een parkje te nuttigen.

  Sport ze!
  We willen allemaal meer bewegen toch? Niet dat we er altijd zin in hebben… De sportscholen en sportverenigingen zijn ook niet altijd open, dus er lijkt ook weinig mogelijk te zijn. Om toch fit te blijven, kun je ondertussen ook eens wat buitensporten gaan proberen. En als hardlopen niet je ding is, dan hoef je de moed zeker nog niet op te geven. Probeer dan wellicht eens fietsen of zelfs skeeleren (tover je die eens uit het schuurtje!). Je kunt zelfs naar een openbare tennis of voetbal plek gaan, als dat meer jouw ding is.

  Think outside the box
  Niet voor iedereen is sporten een hobby, maar je kunt ook op zoek gaan naar andere hobby’s die je buiten kunt uitvoeren die niks met sporten te maken hebben. Heb je zo al eens overwogen iets met fotografie te doen? Je kunt zelf eens een goed boek meenemen en dat op een mooie plek buiten gaan lezen. Kleed je wel even warm aan op de koudere dagen, maar je zult merken dat het jouw relaxmomentje nog relaxter maakt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply