Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Deze interieurtrends wil jij in 2021 in je huis

  Nu het nieuwe jaar al even begonnen is, is dit hét moment om je woning een flinke make-over te geven. Het aantal verbouwingen in Nederland steeg het afgelopen jaar door corona enorm. Men was na het vele thuis moeten zijn ineens toe aan verandering. Nu hoef je natuurlijk geen pandemie nodig te hebben om je huis hier en daar wat aan te passen. Het toepassen van een paar nieuwe interieurtrends kan al veel doen in je woonkamer of op je thuiswerkplek. In dit artikel lees je meer over enkele bijzondere woontrends van 2021.

  Verander je deuren en deurklinken
  Een van de onderdelen waar je in eerste instantie misschien helemaal niet aan zou denken om aan te passen, zijn je deuren en zelfs deurklinken. Wanneer je aan het veranderen van je interieur denkt, denk je al gauw aan het vervangen van een bank of aan een nieuwe kleur verf aan de muur. Natuurlijk is dat óók een optie, maar hoe leuk is het om juist een keer je deuren en zelfs deurklinken aan te passen? Geef je deuren bijvoorbeeld een nieuwe kleur en zorg daarmee voor een ware statement piece in een ruimte. Een felgekleurde deur binnen een moderne inrichting fungeert al gauw als zo’n opvallend onderdeel. Dat past helemaal binnen deze tijd.

  Of leg de nadruk juist op de details en verander alleen de deurklinken van de deuren in je woning. Ook daarmee verander je, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen, een hele look van zo’n deur. De deurklinken van Mooi Deurbeslag zijn een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een moderne touch binnen een interieur. Ga je liever voor een meer vintage of retro touch? In dat geval zijn de deurklinken van De Oude Deurklink een goede tip. Daar shop je mooie deurklinken in jaren 30 stijl. Hiermee krijgt je deur sowieso een vernieuwde touch.

  Kijk eens naar de decoratie aan de muur
  De tweede bijzondere woontrend voor 2021 bevat ook geen meubels, maar wanddecoratie. Je hoeft immers niet heel veel geld uit te geven om een ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Dit jaar zien we diverse trends op het gebied van schilderijen, posters en overige wanddecoratie. Een van de dingen die je absoluut niet mag missen, zijn zogeheten behangcirkels. Behangcirkels zijn eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden: een cirkel van een mooie kleur of print behang die je op een witte of gekleurde muur plakt. Daarmee kun je flink experimenteren: kies voor één cirkel boven een kastje of ga juist voor meerdere rondjes als daadwerkelijke decoratie.

  Daarnaast zien we, net als enkele jaren geleden, weer veel oude wereldkaarten en vintage landkaarten. Het zijn vooral de kleuren van dit soort oude kaarten die goed passen bij het interieur dat vandaag de dag hip is: pastelkleuren in verschillende uitvoeringen die ook nog eens goed bij elkaar matchen. Deze kleuren zien we ook terug in overige wanddecoratie, zoals linnen posters met grafische print of retro bloemen. Ook hierbij zien we een soort hang naar vroeger, waarbij je het geheel persoonlijk kunt maken door voor een afbeelding of illustratie te gaan die het beste bij jou of je inrichting past.

  Urban jungle in je huis in 2021
  Tot slot iets wat we al een jaar of drie zien: het toevoegen van planten in je woning. Hierbij hebben we het niet over een aantal kamerplanten, maar over heel veel soorten in verschillende vormen, kleuren en maten. De urban jungle is (nog steeds!) hip en dat is niet zo gek. Juist nu we meer dan ooit thuis zitten en vanuit huis moeten werken, is het fijn om van je woning een gezellig geheel te maken. Hierbij is de hang naar natuur en naar buiten zijn groot: hoe kun je die twee elementen beter combineren dan door te kiezen voor heel veel planten in je woning? Extra mooi meegenomen is het feit dat planten ook daadwerkelijk goed voor je zijn. Ze zorgen voor nieuwe zuurstof in je ruimte, wat weer een positief effect heeft op hoe je je voelt.

  Maar hoe begin je met een urban jungle? Heel simpel: maak het jezelf vooral niet al te moeilijk. Een urban jungle bestaat uit een aantal grote planten en meerdere kleintjes. Die kun je in een hoek in je woonkamer bij elkaar zetten, waarbij je de grote planten achter de kleintjes zet. Je kunt er ook voor kiezen om de planten juist een beetje te verspreiden over een hele ruimte. Wissel hierbij ook af met hangplantjes voor een extra groene laag. Ben je niet zo goed met planten? Er zijn heel wat kantoorplanten en vetplanten die niet veel verzorging nodig hebben. Vraag bij een speciaalzaak welke planten dat zijn en voila: je geniet alsnog van je eigen urban jungle.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply