Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Deze keukentrends gaan we zien in 2024
  Rate this post

  Kijken we naar de verschillende ruimtes in huis dan zien we dat de keuken allang niet meer alleen de plek is om eten te bereiden. Anno 2024 is de keuken eerder het kloppende hart in je (t)huis, waar zowel gegeten als bijgekletst en gewerkt wordt, nu mensen nog steeds deels vanuit huis werken.

  Daarom is het des te leuker om je keuken eens onder handen te nemen om er zo minder een functionele keuken en meer een algemene sfeervolle woonplek van te maken. Je kunt tegenwoordig veel keukens kopen die erg goed passen bij deze veranderende functie van deze ruimte. In dit artikel lees je meer over de keukentrends van 2024.

  Comfort staat voorop in de moderne keuken
  Wat we in ieder geval zien dit jaar is dat comfort voorop staat in de moderne keuken. Dat komt omdat we massaal in de keuken te vinden zijn; even een deadline afmaken, lekker lunchen met vrienden of bijkletsen met je kinderen aan het einde van de schooldag. Daarom is het aan te raden om meer comfort toe te voegen aan je keuken, wat fungeert als een directe uitnodiging om daadwerkelijk meer tijd te spenderen in de keuken.

  Investeer dus in keukenstoelen en/of barkrukken die daadwerkelijk lekker zitten en waar je uren gebruik van kunt maken als het zou moeten. Daarbij is het ook leuk om een eethoek te realiseren als een soort sociale hub waar familie en vrienden samenkomen. Heb je geen hoekje vrij, denk dan aan een barretje met een paar krukken of stoelen eraan. Je kunt al met heel weinig een knus zitje maken waar je comfortabel kunt zitten.

  Duurzaamheid is een belangrijke trend in het interieur
  Een andere trend die we veelvuldig zien, is de trend van duurzaamheid in het interieur. Ook in de keuken is duurzaamheid niet meer weg te denken. Dat uit zich op verschillende manieren, waaronder het gebruik van herbruikbare materialen en gerecyclede stoffen zoals bamboe en hout. Dit soort materialen worden steeds vaker gebruikt bij keukens. Neem maar eens een kijkje op www.superkeukens.nl voor een overzicht van verschillende soorten materialen voor werkbladen en kasten.

  Daarnaast komt duurzaamheid op een andere manier terug. Zo zien we dat waterbesparende kranen alsmaar in populariteit toenemen en maakt men gebruik van smart home in de keuken om zo energie te besparen. Hierbij kun je denken aan slimme verlichting, maar ook aan smart koelkasten, vaatwassers en andere handige apparaten. Dit soort apparatuur kun je met behulp van een app besturen.

  Neutrale tinten met warme kleurenpaletten in de keuken
  Kijken we naar de kleurentrends voor de keuken dan zien we dat neutrale kleuren nog steeds populair blijven. Dat is de laatste paar jaar al zo en niet voor niets het geval: neutrale tinten zorgen als het ware voor een bepaalde rust wat heel prettig is in de (woon)keuken. In 2024 krijgen warme kleurenpaletten echter wel meer aandacht. We zien bijvoorbeeld veel terracotta in de keuken terug, evenals andere diepe aardetinten. Zo doen verschillende tinten zandkleuren het ook erg goed.

  Dit soort warmte tinten zorgen voor een gezellig en sfeervol geheel en voor een mooi contract met minimalistische en moderne keukenontwerpen. Het maakt niet uit of je het liefst een landelijke sfeer in je keuken hebt of dat je liever gaat voor een industriële look; warme en neutrale kleuren zijn geschikt voor iedere stijl. Wil je toch liever wat anders? Diepe blauwtinten en opvallende groentinten vinden hun weg ook steeds vaker naar de keuken. Saliegroen en olijfgroen zijn bijvoorbeeld echt een goede match in deze ruimte.

  Ga voor een open plankensysteem in je keuken in 2024
  Waar je tot slot nog naar kunt kijken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe sfeer in je keuken dit jaar is het het creëren van een zogeheten open plankensysteem. Waar we eerder juist fan waren van gesloten kasten draait het dit jaar helemaal om laten zien wat je hebt. Het is hierbij wel van belang dat alles op een decoratieve en nette manier wordt ‘uitgestald’ zodat het niet te vol lijkt of het niet rommelig oogt. Deze open sfeer zorgt namelijk voor een luchtige uitstraling.

  Daarnaast moedigt het aan om meer decoratieve en persoonlijke accenten aan je keukenruimte toe te voegen. Een open plankensysteem is namelijk ideaal voor het tentoonstellen van je servies, mokken en andere keukenspullen maar ook voor decoratieve elementen en persoonlijke details. Het is bijvoorbeeld ook de perfecte plek voor een leuk plantje hier en daar, een mooie lamp of een ander decoratief voorwerp.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply