Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • ‘Deze tattoo symboliseert mijn verhaal’
  4/4 - (2 stemmen)

  Voor dit verhaal neem ik je even terug naar zo’n 25 jaar geleden, toen ik als klein meisje met ­rolschaatsen achter de bagagedrager hing van de grootste pestkop van de straat, genaamd Bas…

  Ik groeide op als een onzeker en verlegen meisje dat te kampen had met overgewicht en pesterijen. Zoals de meeste mensen ontdekken en zich ontwikkelen in verschillende levensfasen, sloot ik me af van de wereld en was ik behoorlijk in mezelf gekeerd. Ik droomde van een ­ideaalbeeld, het zogeheten ‘huisje, boompje, beestje’, alleen bevond ik mij in een heel diep dal, waarvan ik dacht er nooit meer uit te komen. Op het dieptepunt ontmoette ik mijn allereerste liefde, waarmee ik op mijn 21ste trouwde. Hij hielp mij met het klimmen uit de zwaarste meters uit mijn dal. Ik had alles wat mijn hartje begeerde en leefde het leven waar ik van droomde, maar toch was ik niet gelukkig. Ik had nog niet geleefd, niets ervaren en mezelf nog niet ontdekt. Ik was een professional geworden in het dragen van een blij ­masker. Hoe kun je gelukkig zijn met je leven als je niet gelukkig bent met jezelf?

  Ik wilde geen masker meer dragen, ik wilde niet meer on­gelukkig zijn en zo besloot ik, zo’n 5 jaar geleden, voor mezelf te kiezen en mijn ‘ideale’ leventje achter me te laten. Het gevecht met overgewicht ging ik als eerste aan, en ik viel 50 kilo af. Ik durfde weer naar mezelf te kijken in de spiegel, maar de grootste uitdaging was de verandering van binnenuit. Weg met het verdriet en dat onzekere, stille en verlegen meisje! Ik wilde een mooie, sterke en zelf­verzekerde vrouw zijn.

  Deze tattoo symboliseert mijn verhaal… Na vele ­worstelingen heb ik eindelijk mijn vleugels uitgeslagen en ben ik ‘in vrede’ met mezelf. Het hartje staat uiteraard voor liefde, en wat is een leven zonder liefde? Ik heb het geluk gehad een aantal hele lieve mensen te ontmoeten die mij in moeilijke tijden met positieve en lieve woorden weer lieten stralen. Spread some love! Al is het maar een klein compliment: die persoon kan het maar net even nodig hebben. Nadat ik alleen kwam te staan, kreeg ik een leuk huisje aangeboden in de Zwanenhoek te Spijkenisse. In diezelfde periode waren er wat zaken aan de gang in het leegstaande winkelpand tegenover mij. Toen ik ontdekte dat het om een tattooshop ging, dacht ik ‘O God, nee! Dat wordt natuurlijk gajes en problemen.’ (Vooroordelen inderdaad) ­Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik natuurlijk wel weten met wie ik te maken had. Tot mijn grote verbazing was daar die grote, opvallende pestkop met een heel klein hartje… Bas. Wat begon als even zwaaien als ik langsliep, werd even ­binnenlopen voor een bakkie koffie, slap ouwehoeren met een hoop grappen en grollen, oude herinneringen ophalen over dat kleine meisje op rolschaatsen achter zijn bagage­drager tot spontane barbecues voor de deur met alle jongens van de shop. Ik heb deze creatieve jongens, met ieder zijn eigen specialiteit, leren kennen als goeie gasten die zeggen waar het op staat. Die jou met een blijvend mooi resultaat de deur uit laten lopen en niet ‘in je straatje meelullen’ om gewoon geld te ontvangen voor een plaatje, en daar hou ik van!

  Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch om mijn persoonlijke overwinning te laten bezegelen in de vorm van een tattoo door de enige echte Bas van Rock-Star Tattoo!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply