Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Diabetes doen we samen
  Rate this post

  Diabetes type II (oftewel suikerziekte) is een chronische ziekte waarbij het lichaam niet meer goed op insuline reageert. Insuline is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Bij een tekort aan insuline blijft er te veel suiker in het bloed achter. Het lichaam reageert hierop door extra insuline aan te maken om de bloedsuikerspiegel naar een gezond peil te krijgen. Op den duur kan de productie niet meer aan de vraag voldoen. Dit heeft een blijvend hoge suikerwaarde in het bloed tot gevolg, waardoor de kans op het krijgen van bijkomende ziektes, zoals hart- en vaatziekten, nierfalen en slechtziendheid, groter wordt. In Nederland zijn in totaal circa 1 miljoen mensen met diabetes en 750.000 in de gevarenzone om diabetes type II te krijgen. 

  Multidisciplinair samenwerken
  Om een zo optimaal mogelijke zorg te bieden, werken verschillende zorgverleners samen. Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle is onderdeel van deze multidisciplinaire samenwerking en werkt onder andere nauw samen met huisartsen, praktijkondersteuners en Fysiotherapie Douw & Tol. Samen proberen wij onze patiënten zo goed mogelijk te adviseren, begeleiden, ondersteunen en motiveren, waarbij rekening gehouden wordt met de kwaliteit van leven.

  Diëtetiek
  Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle verzorgt de dieetbegeleiding in deze samenwerking. De dieetbehandeling richt zich op het normaliseren van de bloedsuikerwaarden, het voorkomen of uitstellen van diabetesgerelateerde klachten, het normaliseren van het lichaamsgewicht en het bevorderen van het algemeen welbevinden middels gezonde voeding. De diëtist geeft uitleg over het verband tussen leefstijl en diabetes en probeert de cliënten te motiveren hun levensstijl op een gezonde manier te veranderen. Door een goed voedingspatroon en voldoende te bewegen, blijft het lichaam langer gezond met diabetes.

  Fystiotherapie beweegprogramma
  Binnen de behandeling van diabetes verzorgt Fysiotherapie Douw & Tol de beweegzorg. Bewegingstherapie heeft als effect dat de insulinegevoeligheid van het lichaam verbetert, het gewicht afneemt en de conditie verbetert. Deze effecten kunnen actief bijdragen aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Binnen de praktijk is de mogelijkheid om een beweegprogramma te volgen. Dit programma staat geheel los van de aanvullende verzekering en wordt apart vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Door in groepsverband te oefenen, hebben de cliënten steun aan elkaar en is er de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply