Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Die aanrijding had grote gevolgen’

  Het verhaal van Margreet (67): Soms kan een simpele gebeurtenis je leven voorgoed veranderen. Voor mij is dat de aanrijding waar ik elf jaar geleden bij betrokken raakte. Terwijl ik naar mijn werk fietste, werd ik geschept door een auto. De automobiliste zag mij over het hoofd toen ze wilde afslaan. Mijn schouder ving de grootste klap op en verder had ik een snee op mijn hoofd.

  In het kleine politieberichtje dat later in de krant verscheen, stond dat ik lichtgewond was geraakt. Dat was in principe ook wel zo, maar toch is mijn leven vanaf dat moment wel ingrijpend veranderd. Op de röntgenfoto’s waren geen afwijkingen te zien, maar toch heb ik jarenlang veel last van mijn schouder en nek gehad. Het was niet alleen maar stijfheid en pijn, maar ik kon me ook niet meer goed concentreren. Het werk op kantoor had daar flink onder te lijden. Langer dan een halve dag achter elkaar hield ik het niet vol. Later ben ik vanwege mijn klachten dan ook deels afgekeurd en uiteindelijk, vanwege een reorganisatie, ontslagen.

  Inmiddels zit ik al weer een paar jaar thuis. En tot voor kort nog steeds met pijn. Ik heb vanwege mijn klachten diverse therapieën gevolgd, maar altijd zonder het gewenste resultaat. Toen ik weer eens op Google zocht naar iemand die me misschien wél zou kunnen helpen, las ik iets over BSR: body stress release. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ heb ik een afspraak met Judith gemaakt. En sindsdien is er veel veranderd.

  Wát een bijzondere ervaring! Iedere keer reageerde mijn lichaam weer anders. Ik heb er wel eens vreselijke hoofdpijn door gekregen en soms was ik heel moe na een BSR-behandeling. Maar ik voelde ook dat alle spanning uit mijn lichaam weg vloeide. Er gebeurde écht iets! De pijn zat er natuurlijk al lang en daarom kostte het ook een aantal behandelingen voordat de pijn écht verminderde. Ik kan mijn hoofd weer gewoon naar links en rechts bewegen en mijn arm weer normaal gebruiken. Had ik dit maar eerder ontdekt. Ik heb weer zoveel kwaliteit van leven terug! Tegenwoordig ga ik elke maand even bij Judith langs voor een soort ‘onderhoudsbeurt’. En omdat Judith gewoon een fijn mens is!

  Wat is BSR?
  ‘BSR’ staat voor ‘body stress release’ en betekent eigenlijk niets anders dan het loslaten van de spanning in je lichaam. Bij BSR wordt alle (onbewuste) spierspanning laagje voor laagje vrijgemaakt, waardoor het lichaam wordt geholpen om te ontspannen. Dit verbetert het herstel en kan worden ingezet bij een groot aantal klachten: van pijn, RSI, slaapproblemen en depressiviteit tot darmklachten, allergische reacties en menstruatie- en zwangerschapsklachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply