Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Die plek betekent veel voor me’
  Rate this post

  Vorig jaar juli kreeg ik te horen dat ik darm­kanker had. Ik werd eraan geopereerd en alles leek goed te gaan, maar in januari bleek bij een controle dat de kanker was uit­gezaaid in mijn lymfeklieren. Dat was een hele klap! Dat had niemand zien aankomen…

  Ik had een grote behoefte om met anderen hierover te praten en vroeg me af waar ik heen moest met mijn verhaal. Nou wist ik al van het bestaan van het Hamelhuys, maar het duurde een tijdje voordat ik de drempel over durfde. Toch ben ik er met mijn partner naartoe gegaan, en sindsdien ben ik er een vaste gast. Wekelijks heb ik een gesprek met een coach bij wie ik mijn verhaal kwijt kan. Dat doet mij erg goed. En ik kom er in contact met lotgenoten. Je wordt er goed opgevangen. Ik ben heel blij dat er zoiets is!
  Toen ik te horen kreeg dat ik ongeneeslijk ziek ben, was het een grote wens van mij om te trouwen met mijn vriend, met wie ik al 18 jaar samen ben. En het leek mij een goed idee om dat te doen in het Hamelhuys, omdat die plek heel veel voor mij betekent. Ik vertelde in het inloophuis mijn wens om te trouwen, en toen hebben de medewerkers voor ons de bruiloft ­georganiseerd, met alles erop en eraan! Het huwelijk is op 28 juni voltrokken, en het werd een groot feest. Het was fantastisch en heel speciaal voor mij. De chemokuur die ik gehad heb, is gelukkig aangeslagen en ik voel me goed, dus ik kan nu mooi nagenieten van mijn huwelijk!

  Ria (49) uit Groningen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply