Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.2/4 - (2 stemmen)
 • Dingen waar je vrolijk van wordt
  3.2/4 - (2 stemmen)

  Het laatste nummer van FYM van dit jaar staat in het teken van ‘happiness’. Volgens de Dikke Van Dale is ‘happiness’ oftewel geluk ‘een aangenaam gevoel van toestand van de ziel als gevolg van geluk of gunstige happening van welke aard dan ook. En ook de staat van gelukkig zijn, vreugdevolle tevredenheid en gelukzaligheid.’

  Veel belangrijker dan de definitie van de Van Dale is uiteraard wat ‘happiness’ voor jou betekent. Zeker met de donkere dagen in aantocht en daarmee ook de feestdagen die gaan komen, komt er misschien ook weer een bepaalde druk op je te liggen. Er worden weer een hoop verwachting­en gekweekt; denk aan het thuis extra warm en gezellig maken. En als er kleine kinderen zijn: wie verzorgt de sinterklaascadeautjes? Daarna volgen natuurlijk Kerst en Oud en Nieuw. Vier je die dagen gezellig met het gezin, familie of vrienden of lig je uitgeteld op de bank, omdat je weer een druk jaar achter de rug hebt dat weer omgevlogen is? Helaas zijn er ook nog genoeg mensen die blij zijn als december weer achter de rug is vanwege allerlei persoonlijke redenen. Tja, niet iedereen voelt zich dan altijd even happy.

  Tijd dus om ook aandacht aan jezelf te besteden. En gun jezelf dat! Lekker uitgebreid een warme douche of een lekker bad, een maskertje enzovoorts. Ben je in de luxepositie om een schoonheidsspecialiste of sauna te bezoeken, doe dat dan! Je zult merken dat je daar energie van krijgt. Ook je huis weer gezellig maken, overal kaarsjes aansteken, eventueel de kerstboom optuigen en als je een haard hebt, steek die weer wat vaker aan. Allemaal kleine dingen waar je een geluk­zalig gevoel van krijgt. Of je nu alleen bent of met een heel gezin: maak tijdens de donkere dagen voor Kerst je huis knus en gezellig!

  – Maud Hamel

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply