Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Dit is een stresstest voor ons allemaal’
  Rate this post

  Onze wereld staat sinds een aantal maanden behoorlijk op zijn kop. We maken ons zorgen over onze eigen gezondheid en die van onze naasten. We vragen ons af hoe we om moeten gaan met hele dagen thuiswerken of de (fysieke) afstand tot vrienden en familie. Soms is het nog erger: als er zorgen zijn over werk of gebrek aan toekomstperspectief.

  ‘Deze tijd is een stresstest voor ons allemaal’, zegt Suzanne van de Nes. ‘In mijn praktijk voor Body Stress Release (BSR) merk ik dat dagelijks.’ Dat vertelt ook Henrieke (38): ‘Na een grote reorganisatie op mijn werk, kwam ik in maart ineens thuis te zitten. Ik heb mijn baan gelukkig nog, maar het werken vanuit huis, en in de nieuwe organisatie, begint nu pas enigszins te wennen. De eerste paar maanden zat ik op zolder, weggestopt tussen de wasmachine en de cv-ketel. Nu heb ik een fatsoenlijke werkplek. Mijn man heeft zijn café een tijd moeten sluiten, dat gaf een hoop onzekerheid. Positief is dat hij wel meer tijd had voor de kinderen, toen ze thuis les moesten krijgen. Al met al veel veranderingen. Ik dacht dat ik er best goed mee omging, maar ik heb ongemerkt een hoop spanning in mijn lijf opgeslagen. Een vriendin tipte me over BSR.’

  Body stress
  In tijden van spanning en stress, zowel lichamelijk als emotioneel, reageert het lichaam door spierspanning vast te zetten. Dat kan leiden tot uiteenlopende klachten: van vermoeidheid, stijfheid en pijn tot krampen of tintelingen, waar bij medisch onderzoek geen logische oorzaak voor te vinden is. Vaak is er dan sprake van body stress. BSR is een zachte, effectieve techniek om het lichaam te helpen die spierspanning weer los te laten. Dat is ook de ervaring van Henrieke: ‘BSR start met drie behandelingen. Dat zette van alles in beweging. Enerzijds een ontspanning die ik al lang niet meer had gevoeld, anderzijds speelde er een oude rugblessure op. Dat gaat nu een heel stuk beter. Bovendien ben ik verlost van mijn dagelijkse schouder- en hoofdpijn. Ik voel me ook rustiger. Kijk, de komende tijd zal nog onzeker en onrustig zijn, maar ik zit beter in mijn vel en kan het allemaal een stuk beter handelen. Ik heb ook een aantal coachgesprekken met Suzanne gevoerd en ben eruit dat ik ander werk zou willen zoeken. Daar ga ik nog niet meteen mee aan de slag, maar ik zie het allemaal een stuk positiever in!’

  Doe de stresstest
  De kans is groot dat je last hebt van body stress als jij …
  … een vastzittende nek en schouders, een pijnlijke onderrug en té vaak hoofdpijn hebt
  … last hebt van piekeren, slaapproblemen en stress
  … pijn door een blessure, val of ongeluk hebt
  … het idee hebt dat je klachten inmiddels ‘gewoon’ geworden zijn of bij je leeftijd horen

  Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply