fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Dit keer is het wél gelukt!

  Ooit ben je ermee begonnen. Je zat nog op de middelbare school en je wilde erbij horen. Die eerste sigaret vond je niet eens lekker, maar inmiddels is dat wel anders. Eigenlijk kun je gewoon niet meer zonder. Je hebt al verschillende keren geprobeerd om te stoppen, maar elke keer zonder resultaat. Hoe kom je er ooit vanaf?

  Een rookverslaving is een combinatie van een lichamelijke verslaving en een geestelijke afhankelijkheid. Je krijgt ontwenningsverschijnselen als je een tijdje niet hebt gerookt, en dat maakt het ook zo lastig om te stoppen. Acupunctuur kan er echter voor zorgen dat de ontwenningsverschijnselen uitblijven en dat jouw behoefte aan nicotine vermindert.

  Tijdens een acupunctuurbehandeling bij Het Element wordt een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op je lichaam. De naalden stimuleren je zelfherstellend vermogen, de zin in roken verdwijnt en je wilskracht om te stoppen wordt vergroot. Het plaatsen van de naaldjes is nauwelijks voelbaar. Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van twee weken voldoende om met roken te stoppen. Eventueel krijg je een homeopathisch middel of een ander natuurlijk geneesmiddel voorgeschreven.

  Om de behandeling succesvol te laten zijn en het resultaat te behouden, is het belangrijk dat je zelf gemotiveerd bent. Ook steun vanuit een (rookvrije) thuissituatie kan meehelpen. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, worden acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed.

  Het verhaal van Gerda (62 jaar)
  Toen ik jong was, rookte bijna iedereen. Roken mocht ook overal. Zelfs in de klas werd gerookt! Dan wel door de leerkrachten natuurlijk. Wij, de leerlingen, mochten het alleen op het schoolplein. Maar ook in de trein en zelfs in het vliegtuig werd gerookt.
  Inmiddels is dat allemaal verleden tijd. En gelukkig maar, want iedereen weet inmiddels hoe slecht het is. Zelf was het me nog steeds niet gelukt om te stoppen, wat ik ook probeerde. En tóch wilde ik weer een nieuwe poging wagen.
  Ik had ooit eens gelezen dat acupunctuur kan helpen bij het stoppen. Vanwege mijn angst voor naalden was dat voor mij nooit een optie. Maar nu wilde ik proberen om tóch over die angst heen te stappen. Ik heb contact opgenomen met Het Element. Na een eerste gesprek werden een paar naaldjes in mijn lichaam gezet, en daarna moest ik nog twee keer terugkomen. Had ik het maar veel eerder gedaan, want ik heb er nauwelijks iets van gevoeld. En het was ongelooflijk maar waar: ik had, zonder dat ik het doorhad, gewoon geen zin meer in een sigaret! Hoe het precies werkt, weet ik niet, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu eindelijk van het roken af ben!

  Het element, bouwsteen voor gezondheid!
  Het Element is een artsenpraktijk voor algemene en complementaire geneeskunde en medische acupunctuur. De filosofie van de praktijk van Fred en Karin Pennock berust op de principes van de traditionele Chinese geneeswijzen in combinatie met de westerse medische diagnostiek en behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply