Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Dit moet je proeven!
    Rate this post

    Alhoewel de voorloper van sushi al sinds de tweede eeuw van onze jaartelling wordt gegeten, zijn deze overheerlijke hapjes in Nederland pas in de afgelopen decennia ontdekt. Van sushi tot grill en tempura; deze gerechten moet je geproefd hebben!

    In de sushibar, die zich in de buurt van de ingang van de zaak bevindt, worden veel van de hapjes klaargemaakt. Terwijl jij aan je tafeltje op je bestelling zit te wachten, zie je hoe vaardige vingers rauwe stukjes vis, avocado of andere ingrediënten samen met rijst in een dun velletje nori (zeewier) rollen waarna de rol in keurige plakken wordt gesneden. Verser kan haast niet, klaar terwijl je wacht. ‘En dat is ook precies waar wij voor staan’, vertelt Kangyong Hu. ‘Alles is supervers. Omdat we met veel rauwe producten werken, móet alles dagvers zijn. Natuurlijk serveren we ook warme hapjes, maar die worden aan de andere kant van de zaak, in de ‘warme’ keuken, klaargemaakt. Kwaliteit is voor ons enorm belangrijk en door met kwalitatief hoogwaardige producten te werken, blijft die gewaarborgd.’

    Vaste gasten
    Hoe het Japanse eten gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het grote aantal vaste gasten dat Kangyong in zijn zaak terugziet. ‘Veel mensen komen bijna wekelijks’, vertelt hij niet zonder trots. ‘Maar er zijn er ook veel die we toch zeker één keer in de maand mogen verwelkomen. Daaruit blijkt toch wel dat de kwaliteit van onze verse producten, onze gastvrijheid en onze service goed is.’

    Populair
    ‘Wat onze populairste gerechten zijn?’ Kangyong denkt even na. ‘De warme sushirol, dus de kip- of garnalenrol’ zijn erg in trek. Maar ook de geflambeerde nigiri’s zijn geliefd bij onze gasten. Dat zijn natuurlijk ook gerechten die niet in ieder sushirestaurant verkrijgbaar zijn. Ook voor onze warme gerechten geldt dat ze pas worden klaargemaakt na het moment van bestellen. Op die manier kunnen we de kwaliteit waarborgen en blijft de kip- of garnalenvulling lekker vers en knapperig. We streven altijd naar een zo kort mogelijke tijd tussen bestellen en serveren. Voor een diner geldt een maximum verblijfsduur van 2,5 uur waarbij je vijf items per persoon per ronde kunt bestellen. In die 2,5 uur mag je net zo vaak bestellen als je wilt.
    All you can eat.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply