Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Dit moet je weten over de voor- en nadelen van een persoonlijke lening
  Rate this post

  Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? Of wil je je huis verbouwen? Hierbij kan een lening je helpen om de financiering rond te krijgen. Steeds meer Nederlanders sluiten (weer) een lening af om extra geld te bezitten voor een grote aankoop of een verbouwing. Door het grote aanbod wat betreft leningen kan het in eerste instantie lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom is het goed om meer te lezen over verschillende soorten leningen. In het geval van een verbouwing of de aankoop van een keuken, auto of iets anders groots is het aan te raden om een persoonlijke lening af te sluiten. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van een persoonlijke lening.

  Wat is een persoonlijke lening?
  Een persoonlijke lening is een vorm van lenen waarbij je in één transactie een bepaald bedrag op je rekening krijgt. Dit geld moet je – uiteraard – afbetalen, waarbij een vast bedrag inclusief rente vooraf wordt afgesproken. Hierdoor staat de looptijd van je lening van tevoren ook altijd al vast en weet je precies waar je aan toe bent. Dit is direct een van de grootste voordelen van een persoonlijke lening, naast het feit dat je het geld na aanvraag binnen no time op je rekening hebt staan. Het is goed om te weten dat je bij een persoonlijke lening maximaal 75.000 euro kunt lenen. Daarom is het doel van het lenen belangrijk: in het geval van een verbouwing of het kopen van een auto is zo’n lening bijvoorbeeld perfect. Wil je echter een huis kopen? Dan kun je beter gaan voor een hypotheek. En heb je voor langere tijd geld nodig, maar weet je nog niet hoe lang? In dat geval is een doorlopend krediet een beter idee.

  Voor verbouwing de beste keuze
  Prettig wonen is voor bijna iedereen een must. Daarom kan een verbouwing net die stap zijn om van jouw huis een thuis te maken. In dat geval komt een persoonlijke lening goed van pas. Sterker nog: voor een verbouwing is een persoonlijke lening zelfs de beste keuze! Veel mensen twijfelen bij het verbouwen van hun woning of ze moeten kiezen voor een hypotheek of een persoonlijke lening. Een hypotheek lijkt in eerste instantie door de lagere rente aantrekkelijk en wordt door veel mensen gekozen omdat het een lening speciaal voor huizen betreft. Hoewel de rente van een persoonlijke lening hoger ligt is het toch aantrekkelijker om voor deze optie te gaan. Bij een hypotheek moet je namelijk aardig wat opstartkosten betalen: er moet een taxatierapport worden opgemaakt, je bent geld kwijt aan een notaris en er wordt vaak gebruik gemaakt van de expertise van een adviseur. Bij een persoonlijke lening is dit niet het geval, waardoor je op de eindrekening minder geld kwijt bent bij een verbouwing wanneer je voor deze lening kiest.

  Aflossen van een persoonlijke lening
  De meeste mensen die voor een persoonlijke lening kiezen, gaan speciaal voor deze optie omdat er duidelijke regels zijn omtrent het aflossen van de lening. Omdat je vooraf afspreekt welk bedrag met hoeveel rente je maandelijks moet betalen, kun je dit precies goed in je vaste lasten indelen. Zo weet je exact wat er iedere maand teruggaat naar de geldverstrekker, een groot voordeel bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Kom je er na verloop van tijd achter dat je het openstaande bedrag in één keer kunt afbetalen? Let dan op: bij een persoonlijke lening is dit niet aan te raden omdat je in dat geval een rekening krijgt voor de rente die over die periode wordt berekend. Op basis daarvan wordt een persoonlijke lening namelijk gegeven.

  Persoonlijke lening als flexibele optie
  Ook goed om te weten: het aanvragen van een persoonlijke lening is binnen slechts enkele stappen gebeurd. Dat is ideaal wanneer je weet dat je het liefst volgende week al begint met het verbouwen van je badkamer of keuken. Na aanvraag staat het geld namelijk al binnen enkele werkdagen op je rekening. Zo flexibel wat betreft het aanvragen van de lening vind je nergens anders; bij een hypotheek duurt dit bijvoorbeeld gemiddeld vier tot acht weken. Voor last minute beslissers is dit dus de beste keuze. Hierbij is het wel goed om te weten dat er wat betreft flexibiliteit nog wel een nadeel te vinden is bij een persoonlijke lening. Heb je namelijk eenmaal een lening afgesloten dan is dat bedrag vastgelegd en kan dit niet meer worden veranderd. Voor veel mensen is deze zekerheid fijn; ze weten immers exact wat ze tot wanneer moeten betalen. Wil je echter wat extra geld lenen omdat je er achterkomt dat de nieuwe keuken toch iets duurder uitvalt? In dat geval moet je bij een persoonlijke lening een volledige nieuwe lening afsluiten. Bij andere opties, zoals een doorlopend krediet, is dit niet het geval. Check dus altijd goed welke lening het beste bij jou past.

  Let op: geld lenen kost geld

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply