Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Dit verveelt nooit!’
  Rate this post

  Als jong meisje was ik al in de weer met make-up en crèmpjes en zo, maar ik begon echt een passie voor het vak te krijgen toen ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste volgde. Toen vond ik het al leuk om mensen blij te maken met een behandeling en om ze te verwennen met een ontspannende massage.

  Na de afronding van mijn opleiding ben ik gaan werken als schoonheidsspecialiste in een kapsalon, en daarna heb ik dit werk een tijd parttime thuis gedaan. Nadat ik ook wat andere banen had gehad, ging ik mij op een gegeven moment afvragen wat ik nou écht leuk vond om te doen. Dat was toch full-time aan de slag gaan als schoonheidsspecialiste met een eigen salonruimte. Na wat zoeken vond ik een woning met een afzonderlijke praktijkruimte in Nootdorp, en daar zijn we naartoe verhuisd. Dat was 12 jaar geleden. Al vrij snel kreeg ik het zó druk dat ik personeel in dienst nam. Eén van hen, Noëlle, werkt hier inmiddels al bijna 7 jaar. Op 1 oktober dit jaar vieren we ons 12,5-jarig jubileum. We verklappen nog niet hoe we dit gaan vieren; dat is nog een verrassing.

  Al vrij snel nadat ik schoonheidsspecialiste was geworden, verschoof mijn interesse van puur ontspannende ‘verwen’-behandelingen, zoals gezichtsmassages, naar meer resultaatgerichte, huidverbeterende behandelingen. Hierbij kon ik namelijk écht wat betekenen voor de huid van mijn klanten. Daarvoor heb ik allerlei aanvullende bijscholingen gevolgd, en nog steeds hou ik mijn kennis op peil rond nieuwe behandelingen en producten. Sommige van die huidverbeterende behandelingen zijn dan ook helemaal niet zo ontspannend of prettig voor de klant, maar zorgen wél voor een verbetering! Het is dan dus even afzien voor de klant, maar het resultaat is er wel naar.

  Ik vind het heerlijk om met een klant toe te werken naar het gewenste eindresultaat, namelijk een gezonde en stralende huid. Er zijn klanten die nog maar kort bij mij onder behandeling zijn waarvan ik de huid met sprongen vooruit zie gaan, en er zijn vaste klanten die het mooie resultaat willen vasthouden, en dus bij mij laten onderhouden. Het mooiste resultaat bereiken we altijd met een combinatie van behandelingen, en een klant helpen om een stralende huid te krijgen: hoe mooi is dat? Dat verveelt toch nooit!

  Daarbij vind ik het ook geweldig om met mensen te werken. Iedereen is weer anders en komt met een eigen wens naar de kliniek. Het maakt me dan ook niet uit of iemand een ontspannende behandeling wil of huidverbetering wenst. Beide takken van sport geven me veel voldoening!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply