Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Dit voelt voor mij als een hele geruststelling!

  Het afgelopen halfjaar kregen drie vrouwen in mijn omgeving te horen dat ze borstkanker hebben. Zelf ben ik onlangs 40 geworden en deze vrouwen zijn ongeveer van mijn leeftijd. Het gaat om een zus van mijn achterbuurvrouw, een verre nicht en een vriendin van een collega. Ik ken hen geen van allen persoonlijk, maar het zette me wel aan het denken.

  Het had mij immers net zo goed kunnen overkomen. Waarom zij wel en ik niet? Ik heb een intensieve baan en drie puberende kinderen. Ik ben altijd maar druk, druk, druk en sta misschien weleens te weinig stil bij mijn gezondheid. Ik ben de laatste tijd alleen maar bezig om alle ballen in de lucht te houden. Op de één of andere manier had ik altijd het idee dat een ziekte als borstkanker mij nooit zou treffen. Dat overkomt alleen anderen, en mij niet. Maar ineens was ik daar niet meer zo zeker van.

  Heel toevallig kreeg ik, net toen ik daar zo over aan het piekeren was, een telefoontje van een goede vriendin van me. Ze hoorde aan mijn stem dat er wat was en ik vertelde haar wat me dwarszat. Van haar kreeg ik de tip om een afspraak bij Thermografie Amsterdam te maken. Zij was daar al een paar keer geweest voor een jaarlijks preventief onderzoek en was er heel positief over.

  Na dat telefoontje heb ik gelijk mijn contactgegevens op de website ingevuld. Ik werd teruggebeld en na een heel prettig gesprek en de nodige informatie heb ik een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en borstthermografie. Ik werd geholpen door Birgitte. Zij maakte een heel vakkundige indruk en heeft me duidelijk uitgelegd wat ik kon verwachten. Ze merkte dat ik wat nerveus was en wist me snel op mijn gemak te stellen. Ze was ook oprecht geïnteresseerd en nam mijn zorgen serieus. Ze prikte gelijk ook even mijn vitamine D en gaf heel veel nuttige informatie. Gelukkig kreeg ik na een paar dagen een gunstig low-risk rapport terug en had ik me voor niets zorgen gemaakt.

  Over drie maanden ga ik opnieuw voor het compleet maken van de zogenaamde ‘baseline’, een soort nulmeting, en daarna ga ik jaarlijks. Ik vind het belangrijk om te weten wat er gebeurt in mijn borsten. En mocht er toch een keer een afwijking gevonden worden, dan ben ik er in ieder geval op tijd bij. Dat voelt voor mij als een hele geruststelling!

  Susan (40)

  Borstthermografie
  Thermografie is een uniek onderzoek van de fysiologie dat veranderingen waarneemt die voorafgaan aan ziekte. Dit kunnen onder andere hormonale veranderingen, ontwikkeling van bloedvaten (angiogenese), lymfestagnatie of veranderingen aan de schildklier zijn. Thermografie is geen vervanging van andere borstonderzoeken.

  Baseline
  Met een thermografische camera worden temperatuurverschillen in beeld gebracht. Eerst wordt een nullijn­- meting gedaan, de zogenaamde ‘baseline’, die als uitgangspunt wordt gebruikt voor verdere vergelijking. Bij borstthermografie is de baseline een persoonlijk archief met daarin een thermische vingerafdruk van jouw lichaam. Een stabiele baseline betekent dat er geen actieve thermische processen zijn waargenomen die kunnen duiden op weefselveranderingen. De baseline bestaat uit twee scans die 90 dagen na elkaar gemaakt zijn. De periode van 90 dagen is van belang omdat dat de tijd is die cellen nodig hebben om zich te verdubbelen. Vandaar dat er twee afspraken nodig zijn om een baseline te maken.

  Werkwijze borstthermografie
  • Tijdens een intakegesprek worden je medische geschiedenis en eventuele klachten met je doorgesproken.
  • Na het intakegesprek wordt de scan gemaakt. Dit duurt vijf tot tien minuten.
  • In totaal worden er ongeveer 14 scans gemaakt. Je voelt hier niets van en er komt ook geen straling vrij.
  • Na een paar werkdagen ontvang je een eerste rapport van de arts.
  • Mocht het eerste rapport aanleiding geven tot een toelichting of een verder onderzoek, dan word je hier persoonlijk voor benaderd voordat je het rapport ontvangt.
  • Voor een complete baseline wordt drie maanden na het eerste thermogram een tweede thermogram gemaakt.
  • Na een paar werkdagen ontvang je het tweede rapport van de arts.
  • Ook hier geldt dat wij eerst persoonlijk contact met je opnemen als dat nodig is.

  Over Thermografie Amsterdam
  Thermografie Amsterdam, opgericht door Birgitte Brouwer, is het oudste centrum voor borstthermografie van Nederland. Er wordt uitsluitend met de thermografische artsen en de voor medisch gebruik goedgekeurde apparatuur van Meditherm gewerkt. Dankzij de aanvulling van medische thermografie met Birgittes inzichten over de hormoonhuishouding, orthomoleculaire voeding en lifestyle wordt een integrale kijk op borstgezondheid geboden.

  Hoogwaardige medische apparatuur
  Thermografie Amsterdam werkt uitsluitend met hoogwaardige medische apparatuur van het geregistreerde merk Meditherm. In tegenstelling tot andere merken is Meditherm het enige thermografische systeem dat specifiek ontworpen en gekalibreerd is om de temperaturen van het menselijk lichaam te meten. Het is dan ook speciaal ontworpen voor medische toepassingen, en dus anders dan de industriële camera’s.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply