Rate this post
 • Dit zijn de voordelen van een gietvloer in huis
  Rate this post

  Ben je uitgekeken op de huidige vloer in huis? Overweeg het vervangen ervan. Het renoveren van de vloer biedt niet uitsluitend de mogelijkheid ruimtes een nieuwe uitstraling te geven; je kunt het moment direct gebruiken voor het aansluiten van vloerverwarming in de woon- of bijvoorbeeld slaapkamer van je woning. Steeds meer huishoudens kiezen voor vloerverwarming, daar het een duurzame en energiezuinige manier van het verwarmen van kamers is. Daar komt bij dat vloerverwarming het comfort in huis vergroot. Een gietvloer keuze is heel verstandig, wanneer je vloerverwarming overweegt. Dit type vloer valt er goed mee te combineren en biedt daarnaast verschillende aanvullende voordelen. In dit artikel vind je meer redenen om de keuze voor een gietvloer te overwegen bij het renoveren van de vloeren in huis.

  Voordelige gietvloer prijs maakt deze vloer interessant
  Een van de aspecten die een gietvloer het overwegen waard maakt bij het vervangen van de bestaande vloer is de gietvloer prijs. In vergelijking met andere soorten vloeren, zoals een houten vloer of een vloer met pvc, hoeft een gietvloer niet veel duurder te zijn. Gemiddeld betaal je zo’n 39 tot 89 euro per vierkante meter. De exacte kosten per vierkante meter zijn afhankelijk van het type gietvloer wat je overweegt. Een PU gietvloer uit de GreenLine-serie kost je bijvoorbeeld zo’n 89,50 euro per vierkante meter in een kleine ruimte. Daar waar een vloer van microcement 108,64 euro per vierkante meter zou kosten in diezelfde ruimte. Ook de kosten van een houten vloer of pvc (in het geval van klik-pvc) liggen normaliter tussen de 39 en 89 euro per vierkante meter. In het bijzonder wanneer je de vloer laat leggen, zoals ook bij een gietvloer gebeurt.

  Gietvloer een zeer duurzame keuze
  Belangrijk verschil tussen onder meer een houten vloer en de gietvloer is de duurzaamheid ervan. Een gietvloer gaat over het algemeen langer mee, doordat deze zeer kras- en slijtvast is. Het maakt dat vloer lange tijd mooi blijft! Hout zal bij een intensieve belasting slijten. In dit geval is het belangrijk het hout te schuren en opnieuw te lakken. Iets wat onnodig hoge kosten met zich mee kan brengen. In het geval van een gietvloer is het voldoende deze periodiek af te nemen met een dweil.

  Kies voor de hygiëne van een gietvloer
  Niet alleen is een gietvloer een hele duurzame keuze; je profiteert ook van de hygiëne die het je biedt. Een gietvloer bevat geen naden, zoals dat wel geldt voor een houten vloer of een vloer van pvc. In deze naden zal vrijwel altijd vuil achterblijven. Denk aan kleine stof- en zanddeeltjes. Met een stofzuiger is het niet altijd mogelijk het vuil te verwijderen, wat de hygiëne negatief beïnvloedt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply