Rate this post
 • Doe, en volg je gevoel
  Rate this post

  Spelenderwijs tekenen en schilderen zoals kinderen dat doen, vinden volwassenen vaak lastig.

  Jonge kinderen handelen vanuit hun impuls, hun gevoel; denken – nog – niet na over de gevolgen, laat staan oordelen van anderen.

  Wanneer kinderen ouder worden, beginnen vragen als:
  – Wat ga ik schilderen?
  – Hoe ga ik dat doen?
  – Wordt het wel mooi?
  – Wat vinden anderen ervan?
  Oordelen als ‘goed’ of ‘fout’, ‘mooi’ of ‘lelijk’ zijn snel geveld, waardoor remmingen kunnen ontstaan om spontaan te creëren, je creatief
  je uiten.

  Bij intuïtief tekenen / schilderen ben je niet bezig met deze vragen. Wat je maakt, doe je vooral voor en vanuit jezelf. Je ‘doet’ en volgt je gevoel. Er wordt in het proces en het uiteindelijke beeld meer zichtbaar dan je in eerste instantie zou denken. De verschillende workshops die ik geef, kunnen individueel of in een groep gevolgd worden. Van ontdekken met materialen en technieken tot het ontdekken van hetgeen er in je leeft, niet leeft, gezien, niet gezien wil worden. Naast mijn creatieve en ruime ervaring in het onderwijs (waaronder als docent in beeldende vakken)  heb ik diverse opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik mezelf beter ben gaan kennen en begrijpen, en graag naast kleine en grote mensen sta in het creatieve proces van ont-dekken. Kijk voor meer informatie en het volgen van een workshop op de website, of bel!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply