Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
1.6/4 - (1 stemmen)
 • Doet bewegen pijn? Schakel hulp in!
  1.6/4 - (1 stemmen)

  Wist je dat er jaarlijks maar liefst 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut gaan? Je kent het wel: je hebt te lang, vaak in een verkeerde houding, achter je laptop gezeten en je schouders, nek en rug zitten vast en doen pijn. Die pijn zorgt voor veel afleiding en concentreren op je werk wordt hierdoor moeilijker. Lukt het niet om zelf de klachten de baas te worden? Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

  De fysiotherapeut is expert in houding en beweging en helpt mensen van alle leeftijden met heel veel verschillende klachten en aandoeningen. Een voorbeeld zijn blessures veroorzaakt door sporten, werk of simpelweg door ouder worden. Overbelasting in combinatie met een verkeerde houding zorgt ervoor dat je pijn ervaart. Tijd om naar je lichaam te luisteren! Een fysiotherapeut geeft je niet alleen een goede behandeling, maar leert je ook hoe je op een verantwoorde manier kunt bewegen en wat je zelf kunt doen om de klachten te voorkomen. Daarnaast helpt een fysiotherapeut je ook bij de revalidatie na een operatie of ongeval. Hierdoor word je sneller weer mobiel en vitaal.

  Artrose als spelbreker
  Maar ook mensen met een (chronische) aandoening die langere tijd medische begeleiding nodig hebben, hebben vaak veel baat bij fysiotherapie. Dit kunnen ernstige ziektes zijn, zoals de ziekte van Parkinson, maar ook bijvoorbeeld artrose. Artrose is een gewrichtsaandoening waar bijna één miljoen mensen in Nederland last van hebben, vaak in heup en knie. Klachten zijn onder meer (start)pijn en/of (start)stijfheid in het gewricht. Veel mensen denken dat aan artrose niets te doen valt, maar dat is zeker niet waar! Bij artrose is het extra belangrijk dat je voldoende beweegt. Een fysiotherapeut kan hierbij helpen met oefentherapie. Het trainen van de beenspieren in combinatie met uitleg en tips zullen ervoor zorgen dat je je gewrichten weer soepeler kunt bewegen en je dagelijkse activiteiten weer met plezier kunt uitvoeren.

  Vergoeding in 2019

  Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Slechts een beperkt deel wordt vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De indicaties waarvoor dit geldt staan op een speciale lijst met chronische aandoeningen die door de overheid vastgesteld is. Een goede aanvullende verzekering is dus belangrijk. Check goed bij jouw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. Je fysiotherapeut kan je hierbij helpen.
  In enkele gevallen wordt fysiotherapie wél direct uit de basisverzekering vergoed:
  – Voor kinderen tot 18 jaar, de eerste 18 behandelingen per aandoening per jaar.
  – Bij artrose van heup en knie, maximaal 12 behandelingen.
  – Bij incontinentieproblemen, de eerste 9 behandelingen mits uitgevoerd door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
  – Bij Claudicatio Intermittens (‘etalagebenen’), de eerste 37 behandelingen.
  – Bij COPD. Ook hierbij geldt, afhankelijk van de ernst van de klachten, een maximum aan het aantal behandelingen dat vergoed wordt.

  Fysiovisie

  Fysiovisie is een samenwerkingsverband van fysiotherapiepraktijken in Eindhoven en omgeving. Van fysiotherapiepraktijken die zijn aangesloten bij Fysiovisie kun je goede zorg verwachten. Elke praktijk voldoet aan het hoge kwaliteitsniveau dat door de vereniging is vastgesteld. Doordat de Fysiovisie praktijken intensief samenwerken, kunnen zij elkaars kennis en specialisaties optimaal benutten. Op die manier leren ze van elkaar en wordt de kwaliteit van elke individuele praktijk voortdurend verhoogd.
  Voor de meeste klachten kun je naar de algemene fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. Samen hebben de Fysiovisie leden alle specialisaties in huis. Er is binnen Fysiovisie dus altijd een gespecialiseerde fysiotherapeut voor elke klacht of aandoening. Op de website vind je een up-to-date lijst van aangesloten praktijken. Er is er ook één bij jou in de buurt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply