Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Doet scheiden altijd lijden?
  Rate this post

  De meeste stellen gaan scheiden in de maanden maart en augustus. Ze hopen dat gezellige feestdagen of een mooie zomervakantie hun relatie nog kan redden. Het tegendeel is vaak waar: bijna de helft van alle relaties eindigt tegenwoordig in een scheiding.

  In welke maand je ook scheidt: je gaat altijd door een rouwproces. En als jullie kinderen hebben, is de situatie vaak nog pijnlijker. Dit is een goede reden om een professionele mediator in te schakelen, die er samen met jullie voor zorgt dat belangrijke zaken geregeld worden en jullie de juiste keuzes maken voor alle partijen. Isabelle van Houten, ­Janneke Schmitz-Schippers en Judith Kramer-Gerritsen zijn samen De Mediation Compagnons: ‘Ons overkoepelende doel is ouders op een goede manier te laten scheiden, zodat ze fijne ouders kunnen blijven na de scheiding. Alle drie hebben we meer dan 10 jaar ervaring in echtscheidingsmediation en zijn we juridisch en fiscaal onderlegd. Ook zijn we registermediators, wat inhoudt dat we aan allerlei kwaliteitseisen moeten voldoen en geregeld bijscholingen volgen. In het mediationtraject stellen wij het belang en de regeling voor de kinderen altijd voorop. Een scheiding hoeft voor hen niet altijd schadelijk te zijn, zolang er duidelijke afspraken gemaakt worden en er geen conflictscheiding ontstaat.’

  Stabiliteit in chaos
  Bij de start van het mediationtraject beginnen we vaak met het maken van ‘crisisafspraken’, waarmee we zorgen voor een stabiele basis in de chaos die een scheiding met zich meebrengt. Wat is er nú nodig, bijvoorbeeld een tijdelijke omgangsregeling. Daarna gaan we de verdere zaken regelen: kinderkosten, partneralimentatie, vermogen, woning en pensioenen. Naast deze praktische zaken besteden we aandacht aan de emotionele kant, bieden we een luisterend oor en leren we jou en je ex-partner beter met elkaar communiceren. Ondanks de scheiding zullen jullie met elkaar door één deur moeten gaan vanwege de kinderen. Als dat in harmonie kan, dan zijn alle partijen daarbij gebaat’, aldus De Mediation Compagnons.

  Na de mediation
  ‘Wanneer alle afspraken gemaakt zijn en we tot een convenant zijn gekomen, eindigt onze mediation. Wel geven we adviezen als jullie of de kinderen bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig hebben bij het verwerken van de scheiding. Tot die tijd zullen we jullie snel en efficiënt begeleden vanuit een natuurlijke betrokkenheid en met respect voor alle partijen. Jullie zijn van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek’, besluiten De Mediation Compagnons.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply