Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Domme pech?
  Rate this post

  Het overgrote deel van de fysieke klachten is te wijten aan een bepaalde vorm van stress. Veel mensen zien blessures als pech. Die losse stoeptegel niet gezien > enkelverzwikking > domme pech. Toch valt er over de oorzaak meer te zeggen dan alleen pech. Als je scherp was geweest, goed had opgelet, minder moe was, beter geconcentreerd was, dan had je die losse stoeptegel op tijd zien liggen.

  Stress en vermoeidheid spelen een belangrijke rol in het voorkomen en herstellen van ­blessures. Velen onder ons zijn zich niet altijd bewust van de stress die ze dagelijks ondergaan. Juist deze onbewuste stress is een sluipmoordenaar: als het stresshormoon cortisol regelmatig in grotere mate aanwezig is in je lichaam, zal dit een negatieve invloed hebben op je immuunsysteem. Je belastbaarheid gaat omlaag, je bent eerder vermoeid, je prestaties nemen af, je ademhaling verandert, je bent sneller verkouden / ziek.
  Al deze componenten zorgen ervoor dat je ­blessuregevoeliger wordt en minder snel ­herstelt van welke fysieke aandoening dan ook.
  Stress hoeft niet alleen te bestaan uit werkdruk, spanningen, verdriet of pijn. Stress kan ook voorkomen in andere vormen: koude / warmte, inspanning, voeding, straling, luchtvochtigheid, luchtzuiverheid.
  Bekijk je eigen stressoren eens, en kijk of je er eventueel samen met een deskundige de juiste sturing aan kunt geven. Op deze manier pak jij je controle weer terug en werk je gericht aan je eigen herstel.
  Wil je je stresscomponenten eens onder de loep nemen en kijken wat de invloed is op je fysieke klachten, maak dan een afspraak bij teLIJF!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply