Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘De Dood kijkt altijd met mij mee’
  Rate this post

  Mijn naam is Colin, ik ben 27 jaar en Officier Gevechtsvlieger voor de Koninklijke Luchtmacht. Na een lange opleiding ben ik voor de Luchtmacht op de Apache gevechtshelikopter gaan vliegen. Met veel plezier ben ik regelmatig in het buitenland, voor oefening of uitzending.

  Helaas zit er ook een duistere zijde aan dit werk. In mijn korte carrière ben ik reeds drie goede vrienden, collega’s, verloren die met hun heli zijn gecrasht. Alle illusies van een zekere mate van onaantastbaarheid en onsterfelijkheid zijn hierdoor met één klap neergeslagen en brengen een harde realiteit met zich mee. Als vlieger ben je met een heel gevaarlijk beroep bezig. Als gevechtsvlieger werkt dit zelfs twee kanten op, want je traint niet om simpel heen en weer te vliegen; je traint om ergens doelen uit te schakelen. Doelen die een dreiging vormen voor mij en onze mannen op de grond. Gevaar! Als het er echt op aankomt, heb je andermans leven in handen. Soms moet je in de missie levens nemen, om anderen te beschermen. De Dood kijkt altijd met mij mee, over mijn schouder, bij alles wat ik doe. Die ligt op de loer voor mijzelf en het kijkt uit naar wat ik doe. Hier moet je niet zachtzinnig mee omgaan; hier moet je je van bewust zijn. Altijd zullen deze momenten hun plek in je gedachten en geweten innemen. De raaf is de voorbode van de Dood. Hij komt waar de Dood volgt en kijkt reikhalzend uit naar wat komen gaat. Zodoende heb ik gekozen voor een raaf op mijn schouder, de linkerschouder welteverstaan, want dat is de kant waarmee ik de trekker overhaal. Vleugels gespreid en klaar om te vliegen kijkt hij mee met mij. Onder de raaf is een grof kruis geplaatst; de eindbestemming. Grove rode strepen en splashes zijn een reminder van wat ooit komen kan. Na lang denken of dit echt is wat ik wil, heb ik de knoop doorgehakt en Erwin van Studio44Tattoos gevraagd om zijn input. Een tatoeage is immers net zo goed een stukje kunst, onderdeel van de artiest die het gezet heeft. Voor mij was dit mijn eerste tatoeage, maar het fijne intakegesprek en kwaliteit van eerder werk hebben mij dusdanig veel vertrouwen gegeven, dat Erwin met mijn input aan de slag is gegaan om een ontwerp te maken. Op de huid geschetst hebben wij nog enkele zaken iets veranderd, opdat het geheel mooier uitkomt. Enkele sessies later is dit hoofdstuk van mijn leven compleet; de vogel staat. Hopelijk volgen er nog vele in mijn verhaal.

  Check ons Youtube kanaal voor o.a. een spectaculaire “making of” video van deze tattoo van Colin!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply