Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Door de training ben ik anders gaan handelen’

  In 2014 heb ik een ongeval gehad, waarbij ik visuele problemen heb gekregen. Dat heeft mijn leven op z’n kop gezet. Van het ene op het andere moment veranderde alles wat voor mij normaal was, zoals werk en sociale activiteiten. Mijn leven was niet meer zoals daarvoor, en dat vond ik lastig om te accepteren. Wat kon ik doen? Hoe moest ik verder? Daar was ik in vastgelopen, en ik kon wel wat ondersteuning gebruiken om eruit te komen.

  Gelukkig ben ik in contact gekomen met Claudia. Ik had haar ontmoet via een event in Hoorn, waar ik een workshop bij haar had gewonnen. In maart ben ik de training ‘Powervrouw met Lef’ gaan volgen. Claudia weet, net als ik, hoe het is om te moeten omgaan met een beperking, want ze zit in een rolstoel. Bovendien is ze positief en heeft ze humor, en dat zorgde direct voor een klik.

  Claudia heeft me met haar oefeningen en tips onwijs goed ondersteund! Ik ben veel wijzer geworden, bijvoorbeeld rond de werking van het brein: waarom denk je en doe je bepaalde dingen? Wat mij het meest is bijgebleven, is dat je altijd de keuze hebt om anders naar je leven, gezondheid en negatieve situaties te kijken. Je kunt je mindset veranderen, waardoor je aan alles een positieve draai kunt geven. Dat weet je eigenlijk ook wel, maar door de oefeningen vóél je het ook, zodat het je bijblijft en ernaar handelt. Door de training ben ik anders gaan kijken, weet ik nog beter wat ik wil, hoe ik verder wil met mijn leven en ben ik het ook daadwerkelijk gaan doen.

  Die twee dagen waren ook nog eens ontzettend leuk. Wij als deelnemers hebben onze kennis gedeeld en ervaringen uitgewisseld, en we hadden steun aan elkaar. De locatie, het eten: alles was goed verzorgd. Het voelde als een vakantie en een cadeautje voor mezelf!

  Anita Kemp

  ‘Ik pieker nu veel minder’
  Begin dit jaar ben ik een eigen onderneming gestart. Dat is een spannend avontuur en niet iets wat je zomaar even doet. Ik had dan ook allerlei twijfels: kan ik dit wel? Doe ik het op de goede manier? Vinden klanten mij wel goed genoeg? En als ik niet meteen een behoorlijk aantal klanten heb: is het wel de juiste keuze geweest om voor mezelf te beginnen? Ik wilde ondersteuning om beter met mijn onzekerheden te kunnen omgaan.

  Ik had Claudia leren kennen bij een lezingendag in Alkmaar, eind vorig jaar. Zij bood me toen de ‘Powervrouw met lef’-training aan. De training zou plaatsvinden gedurende twee dagen in een huisje in een landelijke omgeving, met overnachting. Ik vond het wel spannend toen ik erheen ging, want ik zou echt met mezelf aan de slag gaan, en dat was nieuw voor mij. Maar ik had er ook veel zin in! Met de drie andere deelnemers ging ik bezig met theorie en praktijkopdrachten. Het was een heel veilige setting, waarbij alles bespreekbaar was. Claudia is een warme persoonlijkheid, die je gemakkelijk vertrouwen geeft. Dat vind ik heel belangrijk. Niet iedereen heeft zó’n open persoonlijkheid dat je je durft open te stellen.

  ‘s Avonds heb ik daar heerlijk gegeten. De volgende dag werd de theorie opgefrist en gingen we weer opdrachten doen. Deze combinatie van theorie en praktijk voelde voor mij heel goed, want ik kreeg concrete handvatten om thuis mee aan de slag te gaan. Wat ik onder andere bij de training geleerd heb, is dat ik meer vertrouwen in mezelf mag hebben en dat vertrouwen ook mag uitstralen. Dat heeft me echt geholpen, want ik merk dat ik nu allerlei zorgen gemakkelijker kan loslaten. Ik pieker nu veel minder, en als ik dat wél doe, dan hoor ik als vanzelf dat stemmetje van Claudia dat zegt: ‘Laat het los. Maak je er niet druk om…’.

  Het gaat trouwens goed met mijn onderneming. Het heeft wat tijd nodig gehad, maar ik ben na het afgelopen eerste jaar heel tevreden!

  Nienke Schaafsma

  Maak van 2020 jouw jaar!
  Je bent niet helemaal tevreden met je mindset, je lichaam, je gezondheid. Je hebt niet genoeg energie en het weekend is te kort om op te laden. Je neemt je elke keer opnieuw voor om niet in je eigen valkuilen te stappen, om beter voor jezelf te zorgen, meer tijd voor jezelf te nemen, positiever in het leven te staan en anders te reageren op situaties. Vol goede moed begin je aan een nieuwe dag, een nieuwe week, een nieuwe maand. Vaak kijk je na een week of een maand terug en ben je teleurgesteld omdat het weer niet gelukt is. Pas als je 100% verantwoordelijkheid neemt voor jouw acties en reacties, kun je het roer omgooien. En daar is lef voor nodig! De tweedaagse training ‘Powervrouw met Lef’ heeft als doel om meer grip op je leven te krijgen, zonder dat je blijft piekeren. Zo maak je van 2020 jouw jaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply