Rate this post
 • ‘Door mijn blessure bewoog ik niet meer. Nu wel!’
  Rate this post

  Het verhaal van Ingeborg (32):

  ‘Al zolang ik me kan herinneren, doe ik actief aan sport. Als klein meisje zat ik al op peutergym en bewegen op muziek. Eenmaal op de basisschool werd het sporten wat ‘serieuzer’ en bleek ik niet onverdienstelijk te turnen en te tennissen. Op dagen dat ik niet hoefde te trainen, hield ik mijn conditie op peil door een uurtje hard te lopen. Als ik een dag niet sportte, voelde ik me gewoon niet fijn.

  Een halfjaar geleden liep ik echter een pijnlijke knieblessure op. Ik snap nog steeds niet precies wat er mis ging tijdens het hardlopen, maar ineens verging ik van de pijn. De huisarts raadde me aan om mijn knie eerst wat rust te gunnen. Waarschijnlijk was er iets overbelast en rust is dan gewoon het beste. Het voelde voor mij bijna als een straf, maar als dit beter was voor mijn knie moest het maar.

  Na een week was mijn knie niet meer dik, maar hardlopen deed nog steeds pijn. Omdat Richard Uiterwijk mij in het verleden ook al eens voor een sportblessure had behandeld, heb ik hem gebeld met de vraag of hij iets voor me kon betekenen. Gelijk voor de volgende dag kon al een afspraak worden gemaakt. Tijdens een uitgebreid intakegesprek onderzocht hij waar de pijn precies zat en welke bewegingen zeer deden. Er bleek ook een flinke ‘knoop’ in mijn bovenbeen zat, die ik zelf, vanwege de pijn in mijn knie, eigenlijk nog helemaal niet opgemerkt had. Die knoop in mijn bovenbeen heeft hij eerst met massagetechnieken bewerkt, en later, toen hij een bepaalde verandering in mijn spier waarnam, met medical taping. Je merkt aan zijn behandelingen gewoon hoe kundig hij is. Dat gaf mij gelijk vertrouwen dat het weer helemaal goed zou komen. Voor mijn knie maakte hij gebruik van een heel bijzondere therapie: de Sijmoves® methode. Hij heeft me helemaal uitgelegd dat dit een stap verder gaat dan de reguliere gewrichtstherapie. Op een vrijwel pijnloze manier, puur door mijn onderbeen in de tegenovergestelde richting te bewegen van waar de pijn zat, verdween uiteindelijk de pijn. Dat was zo’n opluchting! Tussen de sessies in had ik wel wat hersteltijd nodig, maar na drie behandelingen was mijn blessure verleden tijd en kwam er een einde aan een periode van gedwongen stilgezeten. Ik kan nu mijn trainingen weer lekker oppakken. Heerlijk! Richard heeft me echt snel van mijn blessure afgeholpen. Ik hoop natuurlijk niet dat ik ooit weer iets oploop bij het sporten, maar in dat geval laat ik me beslist weer door Richard behandelen.’

  Aandacht voor jou en je klacht!
  Richard Uiterwijk van de Oosterse Hand helpt jou om je snel weer beter te voelen. Dit doet hij door middel van onder meer hersteltherapie, sportspecifieke hersteltrainingen en (wellness)massage. Hij heeft aandacht voor jou en je klachten en zal indien nodig een gericht behandelplan maken voor een doelgerichte behandeling. In overleg bepaal je hoeveel behandelingen je nodig hebt en wilt ondergaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply