Rate this post
 • Doorbreek de cirkel!
  Rate this post

  Wat is dat toch met Nederlanders en stress? Er gaat vrijwel geen dag voorbij waarop ik niet te horen krijg dat mensen stress hebben, slecht slapen en energieloos zijn.

  Mensen hebben vaak te weinig tijd om gezond te eten, zijn te moe om te sporten en slapen slecht. Hierdoor belanden zij als het ware in een vicieuze (negatieve) stresscirkel. Om het dan maar even niet te hebben over winterdip of -depressie, want ook dit is een veel voorkomend onderwerp. Hoe heerlijk zou het zijn om stressvrij te zijn, goed te slapen en veel energie te hebben? Ik zie je nu denken: ‘Hoe pak ik dat aan? Waar moet ik beginnen?’ Mijn advies zou zijn: kijk eerst eens naar de oorzaak van de stress. Is dit werk- of privé gerelateerd?
  Wat zou je eraan kunnen doen? Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je huisarts. Kijk vervolgens naar je dag- en nachtritme, het aantal uren slaap (minstens 7) én je voeding. Je zou het misschien in eerste instantie niet denken, maar voeding heeft enorm veel invloed op je stressniveau. Denk nu niet dat dit opgelost is met een multivitaminesupplement. Gevarieerde voeding, rijk aan complexe koolhydraten (B-vitamines), vette vis (Omega-3), verse groente (waaronder spinazie, bladgroenten, broccoli), peulvruchten, eieren en noten (magnesium, thyrosine), is een goede basis voor een stressvrij leven. Voedingssuppletie kan soms nodig zijn; denk hierbij aan magnesium. Dit kan de nachtrust tevens bevorderen. Doorbreek de stresscirkel en geniet!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply