Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Doorbreek je patronen als je merkt dat ze niet werken
  Rate this post

  Ieder van ons heeft een uniek systeem ontwikkeld waarin denken, handelen en voelen samenwerken en waarbij je streeft naar een balans. In deze maatschappij ligt de nadruk erg op prestatie.

  Al van jongs af aan ligt er een grote druk op ons. Een druk, die deels goed en zelfs nodig is om te ontwikkelen. Het nadeel hiervan is echter dat we minder, of zelfs niet meer naar ons gevoel en lichaam luisteren. Door de druk vanuit de omgeving ontstaat er steeds eerder in onze ontwikkeling een disbalans tussen wat we denken, voelen en doen. Je patroon werkt dan minder goed of helemaal niet meer. Dit heeft vaak psychische en/of lichamelijke klachten tot gevolg. De oplossing is het doorbreken van dit patroon en onderzoeken van nieuwe manieren. Als haptotherapeut werk ik met gesprekken, oefeningen en aanraakvormen. Daarbij komt duidelijk naar boven wat jouw voorkeur van reageren, handelen en bewegen is. We onder­zoeken wat wenselijk is in relatie tot je hulpvraag en ik laat je ervaren en voelen wat andere mogelijkheden zijn, zodat je keuzes kunt maken en de balans kunt (her)vinden tussen je wat je denkt en voelt. Hierdoor kun je concrete nieuwe mogelijkheden ontwikkelen.

  Gaat dit over jou of over je zoon / dochter? Snel afgeleid zijn, moeilijk concentreren / moeilijk nee zeggen / meer voor anderen zorgen dan voor jezelf / niet lekker in je vel zitten / pesten of gepest worden / letterlijk en figuurlijk op de tenen lopen, spanningsklachten / huilbaby / onzeker, last van (faal)angst / gevoelens van stress, overbelasting en depressie.

  Ook voor haptonomie tijdens de zwangerschap ben je bij mij aan het juiste adres!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply