Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Draag wat bij jou past!
  Rate this post

  Sta jij weleens met gefronste wenkbrauwen voor je kledingkast omdat je geen idee hebt wat je moet aantrekken? Waar voor de één het samenstellen van de juiste outfit een dagelijks terugkerende struggle is, is mode voor de ander juist een passie. Danie Bles behoort duidelijk tot die laatste categorie. ‘Ik krijg er energie van. Het is mijn drive, mijn uitlaatklep!’

  ‘Veel mensen zien mij nog steeds als de styliste van diverse bekende Nederlanders, maar dat doe ik al een jaar of drie niet meer’, vertelt de modeondernemer. ‘Het draait nog steeds om fashion, maar de taart is nu anders ingedeeld. Ik sta aan het roer van diverse creatieve bedrijven. Met ByDanie organiseer ik events en help ik modebedrijven met hun brandmarketing. Met de ByDanie Style School leiden we zestig studenten in een jaar tijd op tot professioneel stylist. Daarnaast is er nog de ByDanie Vintage Store, organiseren we de Amsterdam Fashion Week en heb ik het online platform Maison 365 opgezet waarbij je een speciaal voor jou samengestelde kledingbox met nieuwe looks krijgt opgestuurd’, somt Danie op.

  Balans
  Naast haar drukke bestaan als modeondernemer is de Amsterdamse ook nog echtgenote en moeder van twee opgroeiende jongens. ‘Tja, het blijft lastig om daar een goede balans in te vinden. Eigenlijk bestaat er geen perfecte balans. Dat is gewoon een illusie’, grijnst ze. ‘Ik heb het geluk dat ik ‘my better half’ heb gevonden in Charlotte, onze personal assistent en oppas. Zij regelt alles voor ons. Van feestjes, reizen, het beheer van de agenda’s van mij, mijn man en onze kinderen en gewoon alles wat er nog meer bij komt kijken. En daarnaast kan ik altijd terugvallen op de mensen op kantoor. We hebben een heel fijn team.
  Soms vind ik het wel jammer dat ik nooit tijd heb om samen met andere moeders van school te gaan koffie drinken of aan yoga te doen, maar stiekem houd ik ook wel van dat multitasken. Het is uiteindelijk toch een keuze die ik zelf heb gemaakt.’

  Mix & match
  Een blik in Danies kledingkast maakt duidelijk waar zij warm voor loopt: ‘Ik ben gek op ‘mix & match’. Dat is gewoon iets wat aan me kleeft. Ik ben een enorme fan van vintage pieces van Yves Saint Laurent. En kijk, dit zijn een paar klassieke jasjes van Chanel. Ze zijn nog van mijn moeder geweest. Je kunt ze perfect combineren met een paar goede basics, zoals een fijne jeans van Levi’s.’
  Het geheel laat zich nog het best omschrijven als een interessante bohemian look van klassiekers, vintage pieces en nieuwe fashion items. Van stoere boyfriend blazers en Levi’s jeans tot lurex en metallic. ‘Ja, in een goede outfit móét iets van metallic zitten. Al is het maar in een gesp van een riem, oorbelletjes of een andere accessoire. ‘Less is more’ gaat bij mij niet op. En echt meegaan met trends is ook niet mijn ding. Trends zijn zó overrated! Je moet gewoon dragen wat bij je past en waar je je goed in voelt!’

  Stylingtips van Danie
  – Haal je hele kledingkast eens leeg en ga sorteren wat je hebt. Vijf zwarte broeken is écht niet nodig, dus daar kan minstens de helft van weg.
  – Probeer met wat je hebt zeven sets, één voor elke dag van de week, te maken.
  – Meng deze sets door voor de avond en een zakelijke outfit. Door het dragen van pumps, een ander shirtje onder die blazer en een riempje eromheen, maak je je dagelijkse outfit geschikt voor een feestje. Voor een goede garderobe moet je zeven op zo’n manier sets drie keer kunnen doormixen.
  – Vaak kom je er dan achter dat het de accessoires en basics zijn die je te weinig hebt, dus die kun je dan eventueel gaan aanvullen.
  – Te kleine kleren zijn echt een no go! Het maakt niet uit welke maat je hebt, size is just a number. Accepteer wat goed zit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply