Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Drie voordelen van een prepaid creditcard
  Rate this post

  De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we ons geld heel anders zijn gaan uitgeven. Veel niet-essentiële winkels zijn maanden dicht geweest, en daarnaast wilden mensen drukte in winkels vermijden. Aankopen zijn in plaats daarvan veel meer online gedaan. Uit onderzoek is onder andere gebleken dat consumenten gemiddeld een kwart meer aankopen online hebben gedaan vorig jaar. Ook stegen de totale omzet van webshops met zeven procent, en het aantal online kopers met twee procent. Online aankopen zijn op verschillende manieren af te rekenen. Meestal wordt in ons land gekozen voor een betaling via iDeal. Het gebruik van een prepaid creditcard wordt echter ook steeds populairder. Wat zijn de voordelen hiervan?

  Prepaid versie handig alternatief voor normale creditcard
  Bijna iedereen heeft al wel eens iets online afgerekend. Producten zoals een boek of kleding, of – voordat buitenlandse reizen vanwege de coronapandemie afgeraden werden – een vakantie. Veel mensen zullen dan ook de situatie herkennen dat ze een aankoop of boeking wilden afronden, om erachter te komen dat ze alleen met een creditcard kunnen betalen. Maar zeker niet iedereen heeft deze. Omdat ze dat niet kunnen, of willen. Een handig alternatief? Een prepaid creditcard. Zo heb je wel de voordelen van een creditcard, maar niet de nadelen. Zou een prepaid creditcard aanvragen ook iets zijn voor jou? Hieronder lees je meer over de diverse voordelen van prepaid creditcards.

  Geen BKR-toets
  Bij een normale creditcard is er eigenlijk sprake van een lening. De geldverstrekker schiet je immers geld voor. Net zoals bij ieder krediet, zal een geldverstrekker daarom bij de aanvraag van een reguliere creditcard je kredietwaardigheid bij het BKR checken. Heb je ooit een betaalachterstand opgelopen bij je energieleverancier, telecomprovider of hypotheekverstrekker? Dan heb je een aantal jaar een negatieve aantekening. De meeste creditcardverstrekkers zullen je aanvraag hierdoor weigeren. Bij een prepaid creditcard stort je eerst geld op ge bijbehorende rekening. Er is geen sprake van een lening, en daarom vinden geldverstrekkers in dit geval een kredietwaardigheidscheck bij het BKR niet nodig.

  Voorkom schulden
  Voordat je een prepaid creditcard kunt gebruiken, stort je er krediet op. Omdat je alleen maar geld kunt storten dat ook daadwerkelijk van jou is, behoed je jezelf tegen schulden. Een ouderwets idee? Het wereldwijde economische systeem is immers grotendeels op schulden gebaseerd. Een prepaid creditcard biedt de mogelijkheid verstandig en verantwoordelijk met geld om te gaan. Vooral voor mensen die financieel niet zoveel inzicht hebben, is dat erg handig. Zo heb je wel het gemak dat een creditcard biedt, zonder het gevaar op schulden.

  Handig tijdens buitenlandse reizen
  Afgelopen jaar heeft een groot gedeelte van de mensen op een hele andere manier invulling gegeven aan hun vakantie dan voorheen. Ook komende zomer is het nog maar de vraag of buitenlandse vakanties mogelijk zijn. En onder welke voorwaarden. Toch staan heel veel mensen te springen er weer op uit te trekken. Mochten buitenlandse vakanties weer mogelijk zijn, dan komt een prepaid creditcard ook dan erg goed van pas. Zo kun je zonder problemen in andere landen betalingen doen of valuta opnemen. Je loopt niet het risico dat je eigen pinpas niet geaccepteerd wordt, en hoeft ook niet met veel cash geld tijdens je vakantie op zak te lopen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply