Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Druk, druk, druk…
  Rate this post

  Onze grootouders hadden een andere ­levensstijl dan wij, mensen van de 21e eeuw. Er werd gewerkt van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag en er werd gegeten van wat er op dat moment op het land groeide en wat er per seizoen voorhanden was. Voor de maag en darmen was er regelmaat: ’s nachts had het lichaam rust en tijd om te herstellen en te verteren, om zich ’s morgens via de ontlasting te ontdoen van het overtollige.

  Tegenwoordig leven we heel anders. We zijn de 24-uurseconomie ingerold, met alle gevolgen van dien. Er wordt niet meer standaard van 8 tot 5 gewerkt; er wordt door veel mensen ook in de nacht gewerkt, wat betekent dat er overdag geslapen moet worden. Dit vergt veel aanpassingsvermogen van de maag en darmen. Omdat er op onregelmatige tijden wordt gegeten en gerust, kunnen er problemen ontstaan in het spijsverteringsstelsel. Daarnaast wordt er niet altijd meer de tijd genomen voor een maaltijd, maar wordt er tussen de werkzaamheden door iets genuttigd wanneer daar tijd voor is en wat gemakkelijk naar binnen gaat. Denk bijvoorbeeld aan de kant-en-klaarmaaltijden, omdat er geen tijd is om een maaltijd te ­bereiden. Het lichaam kan hiertegen in opstand komen, en dat is niet meer dan logisch.
  Als homeopaat kijk ik samen met jou naar jouw leven en hoe we dit voor het lichaam zo prettig mogelijk kunnen maken, zodat je maag en darmen zich kunnen aanpassen aan jouw lifestyle. Hierbij kunnen homeopatische medicijnen ingezet worden, afhankelijk van de vraag in hoeverre het lichaam aangeeft daar behoefte aan te hebben.
  Wil je meer weten over mijn werkwijze omtrent maag-darmproblemen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Behandelingen worden (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply