Rate this post
 • Druk hoofdpijn de kop in
  Rate this post

  Misschien word je er wakker mee, misschien voel je hem langzaam opkruipen: zo’n zeurende, vervelende hoofdpijn. Veel mensen gaan maar door als ze hoofdpijn hebben, maar is dat wel zo goed?

  Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Als de hoofdpijn lang aanhoudt of erg intens is, is het goed om een keer echt stil te staan bij de oorzaak en hoe je deze pijn het beste kunt aanpakken.

  Cafeïne
  Gemiddeld drinken Nederlanders een paar koppen koffie per dag. Waarschijnlijk weet je wel dat het niet zo goed voor je is, maar hoe kom je anders de dag door? Toch blijkt dat het regelmatige gebruik van cafeïne een gevoeligheid voor hoofdpijnklachten kan veroorzaken. Spontaan stoppen met cafeïne trouwens ook. Drink je drie of meer koppen op een dag, dan blijkt dat je 40% meer risico loopt op hoofdpijn en, in het ergste geval, migraine. Wil je volledig stoppen met cafeïne, dan kun je het beste geleidelijk afbouwen om veel last te voorkomen.

  Stress
  Heb je een drukke dag achter de rug, dan kan je hoofdpijn ook komen door stress, ook wel ‘spanningshoofdpijn’ genoemd. Behalve stress zijn vermoeidheid en langdurige inspanning ook veelvoorkomende oorzaken van de pijn.

  Aanpakken
  Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om hoofdpijn te verminderen. Zo zijn voldoende slaap en genoeg drinken belangrijk. Ook is goede voeding essentieel. Niet alleen krijgt je lichaam dan voldoende voedingsstoffen, maar zo blijven je hormonen ook in balans.

  Behandelingen
  Soms kun je zelf niet genoeg doen om van de hoofdpijn af te komen. Misschien heb je al weleens van cupping gehoord. Bij deze therapie worden potten vacuüm gezogen op de huid. Hiermee verminderen zwellingen en pijn, en het helpt onder andere de bloeddoorstroming. Een andere oplossing voor hoofdpijn is een shiatsumassage. Hierbij worden de duimen, vingers en handpalmen gebruikt om druk op het lichaam aan te brengen. Bij deze massage krijg je de ruimte om volledig tot rust te komen en die hoofdpijn de kop in te drukken.

  Over De Koning Te Rijk
  Jannet Veenbaas: ‘Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapie, de massages en het coachingstraject Zacht Werken. In sommige gevallen kunnen mijn behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars. Zo hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken.

  Goed om te weten
  Shiatsu helpt stress verminderen en goed te ontspannen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply