Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Druk leven combineren met gezond eten? Check deze tips
  Rate this post

  Nederlanders zijn steeds meer bezig met hun gezondheid. Een groot deel van de inwoners van ons land wil namelijk door corona gezonder leven. Maar: hoe combineer je een druk dagelijks leven met een zo gezond mogelijk en gevarieerd dieet?

  Lekker en gezond eten doe je door een maaltijdservice zoals Uitgekookt.nl in te schakelen of door te beginnen met mealpreppen. In dit artikel lees je er meer over en geven we je andere tips om gezonder te eten.

  1. Kies voor een gezonde maaltijdservice met lekker eten
  Heb je heel weinig tijd om te koken, maar wil je niet leven op ongezond afhaaleten? Dat hoeft tegenwoordig gelukkig ook helemaal niet meer wanneer je kiest voor een gezonde maaltijdservice. Denk bijvoorbeeld aan Uitgekookt.nl, een initiatief dat samenwerkt met diverse chefs die iedere dag voor jou lekkere verse maaltijden bereiden. Je kunt hierbij gaan voor een losse bestelling (bijvoorbeeld om zo’n maaltijd uit te proberen) of voor een abonnement met meerdere maaltijden per week. Wekelijks staan er 24 nieuwe lekkere en gezonde maaltijden op het menu waar je uit kunt kiezen. Deze maaltijden zijn kant en klaar en kunnen worden opgewarmd in de oven of magnetron. Gemakkelijker kan het niet én je hoeft niet in te leveren op je gezondheid. De ideale combinatie.

  2. Maak een voorraad van gezonde producten op werk
  Wat we ook vaak zien, is dat mensen het niet heel moeilijk vinden om gezond te koken maar dat ze vooral ‘problemen’ hebben met het eten van gezonde snacks of het samenstellen van een gezonde en voedzame lunch. Je kent het misschien wel: rond een uurtje of 15 uur krijg je een beetje trek. Op de werkvloer zijn te veel verleidingen te vinden zoals koeken en chocolade. Om die verleidingen te kunnen weerstaan, is het aan te raden om een eigen voorraadje op werk aan te leggen met gezonde producten. Denk aan volkorenbrood, crackers, pindakaas, hummus, ongezouten nootjes, fruit, kwark en lekkere snackgroenten. Het is zonde om dit eten te laten bederven én je hebt toegang tot een gezonde lunch en snack.

  3. Begin met mealpreppen voor een gezonde maaltijd
  Het inhuren van een maaltijdservice is iets wat je misschien niet voor iedere dag van de week doet. Om de overige dagen óók gewoon gezond te eten (en wat minder geld kwijt te zijn), is het prettig om al wat maaltijden klaar te hebben. Dat kan met behulp van mealpreppen; het vooraf bereiden van maaltijden zodat je op de dag zelf amper tijd kwijt bent aan het klaarmaken van zo’n maaltiijd. Onze tip? Maak aan het begin van de week, bijvoorbeeld op zondag, tijd vrij voor het bereiden van meerdere gezonde maaltijden. Verdeel deze over meerdere bakjes om ze vervolgens in de koelkast en/of de diepvries te stoppen. Op de dag zelf hoef je zo’n gerecht alleen nog maar even op te warmen in de oven, de pan of de magnetron. Ideaal!

  4. Gebruik internet als bron van eenvoudige en gezonde maaltijden
  Het zal ondanks bovenstaande tips toch een keer voorkomen dat je een avondje moet koken. Misschien ben je vergeten om via Uitgekookt.nl te bestellen of wellicht zijn de maaltijden die je vooraf klaar had gemaakt op. Wat de reden ook is; als het zover is gekomen dat je last minute een gezonde maaltijd moet bereiden, is het belangrijk om niet te zwichten voor iets ongezonds. Gebruik het wereldwijde internet als een soort gids waar je talloze gezonde, lekkere en eenvoudig klaar te maken maaltijden kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld al binnen 10 minuten een voedzame salade hebben samengesteld. Liever iets warms? Maak je eigen soep, kies voor een volkoren groentepasta of eet een volkoren wrap met kip en groente.

  5. Kies voor groente in andere maaltijden dan alleen diner
  Tot slot nog een tip waardoor je op een hele simpele manier gezonder kunt eten. Veel mensen eten alleen groente bij hun avondeten. Dat is zonde, want je haalt ontzettend veel vitaminen, mineralen en energie uit groente. Daarom is het zaak om groente te verwerken in iedere maaltijd van de dag. Maak bijvoorbeeld in de ochtend een groene smoothie met fruit, kwark en spinazie of begin de dag met een groente-omelet. Als lunch ga je voor een groentewrap of een salade boordevol vitaminen. In de avond kun je alle kanten op: van gestoomde groente met vis tot aan een groentesoepje. Op deze manier krijg je in ieder geval gegarandeerd voldoende groen binnen. Je zult zien dat je je daar direct beter door voelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply