Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Druk zijn is het nieuwe normaal!
  Rate this post

  Je telefoon gaat, je kind vraagt om aandacht, er moet een e-mail beantwoord worden en je wil ook nog graag een gezonde maaltijd op tafel zetten. Daarnaast ben je gevraagd voor een nieuw project op het werk en natuurlijk wil je ook nog sporten én leuke dingen doen met je vrienden. Als er vervolgens iemand aan je vraagt hoe het met je is, dan kun je maar één woord bedenken: druk.

  Mensen hebben het drukker dan ooit. Met de komst van mobiele telefoons, social media en de voortdurende stroom van e-mails wordt van je verwacht dat je continu bereikbaar en beschikbaar bent. De ‘uit-knop’ is steeds moeilijker te vinden. Daardoor raken we overprikkeld en oververmoeid. Kortom: druk zijn is het nieuwe normaal. De effecten hiervan zijn duidelijk merkbaar. Volgens cijfers van TNO is werkstress beroepsziekte nummer één in Nederland en heeft 1 miljoen Nederlanders last van burn-out klachten.

  Wat doe je nu als je merkt dat je je al langere tijd gestrest voelt? Je voortdurend piekert over oplossingen. Minder werken? Dat wil je niet. Meer ontspannen? Wáár haal je de tijd vandaan? Uit ervaring weet ik hoe moeilijk dit is. Als projectmanager binnen de zorg én moeder van twee jonge kinderen probeerde ik jarenlang alle ballen in de lucht te houden. Probleem op het werk? Ik regel het wel. Kind op schoolreis? Ik ga mee. Ik vond dat ik het allemaal tegelijk moest kunnen. Werk. Gezin. Sociaal leven. Dus ging ik door. Uiteindelijk raakte ik burn-out. Door drastische maatregelen te nemen, hervond ik stap voor stap mezelf. Dat was niet eenvoudig. Moest sterke overtuigingen achter me laten om op het punt te komen waar ik nu sta. Mindfulness heeft mij hier ontzettend bij geholpen.

  Ik volgde trainingen en opleidingen op het gebied van werkstress en mindfulness. En ik zei uiteindelijk mijn baan vaarwel. Ik ben ‘Bewustr’ gestart omdat ik een belangrijke missie heb: werkstress bij managers verminderen en voorkomen dat ze net als ik burn-out raken. Hierbij bied ik passende én doeltreffende coaching met behulp van mindfulness. Inmiddels trainde ik tientallen mannen en vrouwen. Mindfulness is bepalend geweest in mijn eigen proces en bovendien een wetenschappelijk en bewezen methode voor stressvermindering. Ieder mens is uniek. Daarom ontwikkelde ik een mindfulness-op-maat-traject gericht op het voorkomen en of verminderen van werkstress bij managers.
  Mindfulness is een methode die leert hoe je ontspannen en stressvrij kunt leven. Vaak zijn we bezig met iets wat in het verleden gebeurd is. Of juist met de toekomst. Hoe zou het zijn als je veel meer kunt genieten van dit moment? Een aanraking van je kind echt voelt? Een gesprek op je werk écht met aandacht voert? Lekker slaapt en je daarna een dag kunt concentreren, zonder telkens aan thuis te denken?

  Omdat de populariteit van mindfulness toeneemt, neemt het aantal mensen dat zichzelf mindfulness trainer noemt enorm toe. Kies daarom een trainer die goed is opgeleid en ingeschreven is bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland en België). Daarbij is het essentieel om te onderzoeken of je een klik hebt met de trainer. Hier valt of staat een goede ervaring met mindfulness bij. Tegenwoordig wordt mindfulness vergoed door een stijgend aantal zorgverzekeraars.

  Wil je voorkomen dat je stressklachten overgaan in een burn-out? Wil je je weer tevreden voelen op je werk en genieten van je gezin? Ik help je graag!

  Helen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply