Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Duidelijkheid over jouw borsten

  Als jij je zorgen maakt over je borsten, kun je kiezen voor een thermografisch borstonderzoek. Met behulp van thermografie kunnen de temperatuur­verschillen van de borst gemeten worden. Hierdoor kunnen vroegtijdig ­eventuele afwijkingen worden opgespoord.

  Moderne medische thermografie is gebaseerd op de meting van de temperatuur aan de oppervlakte van het lichaam. Deze meting gebeurt met de modernste infraroodcamera’s die met hoge precisie temperatuur­verschillen (0,05°C) op elke millimeter van de huid bepalen. Met medische thermografie is een preventief borstonderzoek mogelijk. Dit wordt gedaan op een volkomen veilige en pijnloze manier. Het is voor alle vrouwen vanaf 23 jaar geschikt. Met de infraroodcamera wordt de temperatuur van de huid gemeten, de huid van je borsten, maar ook van je decolleté, oksels, hals en rug. Deze temperatuur zegt iets over de mate van doorbloeding van de weefsels onder de huid. Onder een gebied waar meer warmte gemeten wordt, kan een probleem schuilgaan. Verhoging van de temperatuur kan een gevolg zijn van toegenomen doorbloeding. De doorbloeding neemt toe bij een meer dan gebruikelijke celdeling. Dat kan gebeuren onder invloed van hormonen, door een ontsteking, maar kan ook wijzen op een ongebruikelijk snelle celdeling. Een toegenomen celdeling gaat vooraf aan goedaardige en kwaadaardige veranderingen in de borsten.
  Thermografie ziet al vroeg of zich in een borst een probleem kan gaan voordoen, al voordat er voelbare of met echo of röntgen zichtbare veranderingen zijn. Dit maakt thermografie tot een geschikte methode voor het monitoren van preventieve maatregelen.

  Precisie
  Recente wetenschappelijke studies met moderne, hooggevoelige camera’s laten een veelbelovende gevoeligheid en precisie zien. Dit is ook het geval bij jonge vrouwen die vaak dicht klierweefsel hebben. Mammografie is bij dicht klierweefsel minder betrouwbaar. Om deze reden wordt het bevolkingsonderzoek mammografie pas op een leeftijd vanaf 50 jaar aangeboden. Een toename van doorbloeding is met een röntgenonderzoek niet zichtbaar, terwijl deze verandering zich al vroeg kan voordoen, wel zes tot acht jaar voordat een afwijking duidelijk wordt.

  Als je bij ons komt voor een thermografisch onderzoek, worden er niet alleen maar ‘foto’s’ van je borsten gemaakt, maar je krijgt van ons ook tal van tips om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Gezonde borsten in een gezond lichaam! Een afspraak maken is heel eenvoudig: je kiest zelf een geschikte dag en tijdstip, via www.vrouwenpoli.com/thermografie.

  Zelf je gezondheid verbeteren
  Doordat thermografische beelden gemakkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden, is gebleken dat asymmetrische patronen of veranderingen in temperatuur kunnen verbeteren en zelfs herstellen. Het fijne is dat vrouwen heel veel zelf kunnen doen aan de gezondheid van hun borsten. Al na drie tot zes maanden zijn de effecten van gezonde voeding, verbeteringen in de leefstijl (beweging, verminderen van hoeveelheid alcohol), een flexibele omgang met stress, een vermindering van de blootstelling aan hormoonverstorende stoffen en borstmassage duidelijk zichtbaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply