Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Duidelijkheid over je borstgezondheid
  Rate this post

  Je wilt weten of je borsten gezond zijn, maar je wil liever geen mammogram laten maken omdat dat pijn doet of omdat je niet zit te wachten op de straling die vrijkomt bij het maken van een mammo­gram. Met behulp van een medische thermogram kom je te weten of alles in orde is, of dat er een probleem is ontstaan of gaat ontstaan.

  Met behulp van thermografie kunnen temperatuurverschillen in het borstklierweefsel worden opgespoord, waardoor vroegtijdig eventuele afwijkingen opgespoord kunnen worden. Dit gebeurt door middel van een onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van een thermografische camera. Het onderzoek vindt plaats zonder blootstelling aan röntgenstraling. Het kent geen risico’s op schade, geen contra-indicaties en is pijnloos, omdat je borsten niet worden aangeraakt. Het onderzoek kan daardoor zonder probleem meerdere keren worden herhaald. Een arts beoordeelt de gemaakte foto’s. Wordt er iets aangetroffen waar meer duidelijkheid over nodig is, dan word je doorverwezen naar je huisarts voor verder onderzoek.

  Wat zegt een thermogram?
  De thermografische camera is uitgerust met een infraroodlens. Hiermee worden foto’s gemaakt die de temperatuur in het lichaam reflecteren. Via een thermogram kunnen eventuele afwijkingen binnen de borsten al in het vroegste stadium worden opgespoord. Zo heb je snel duidelijkheid, en: hoe eerder je erbij bent, hoe beter!

  Niet nieuw
  Medische thermografie is overigens niet iets nieuws: de methode werd al in de jaren 50 gebruikt. In de ­afgelopen jaren is de cameratechniek verder verfijnd. ­Thermografie is geen alternatief voor de mammogram, maar een aanvulling daarop.

  Je gaat ieder half jaar naar de tandarts voor controle, maar je borsten zijn toch minstens zo belangrijk? Daarom is het aan te raden om jaarlijks een thermogram te laten maken, zodat de situatie regelmatig bekeken kan worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply