Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Dun en toch dik
  4/4 - (1 stemmen)

  ‘Zó balen! Wéér een pond aangekomen. Ja echt: ieder pondje gaat door het mondje. En zij is zo slank! Zij eet alles wat los en vast zit zonder ook maar één grammetje aan te komen.’

  Heel herkenbaar voor veel mensen en soms zó frustrerend. Maar wist je dat slanke mensen niet altijd gezonder zijn dan dikke mensen? Het nadeel als je slank bent en blijft, ongeacht wat je eet, is dat je minder op je gezondheid let. Het gevaar ligt op de loer dat je te veel eet en ook nog eens ongezond. In je lichaam wordt dat vet opgeslagen rondom je organen, zoals de lever. Dit noemen we ‘visceraal vet’. Terwijl er maar weinig onderhuids vet, oftewel ‘subcutaan vet’, aanwezig is. Dit staat ook wel bekend als TOFI: ’thin outside, fat inside’ of in het Nederlands: ‘dun van buiten, dik van binnen’. Een teveel aan visceraal vet kan gaan drukken op de organen. Een bekende klacht is kortademigheid. Als uiteindelijk de lever gaat vervetten, kan deze zijn ontgiftende taak niet meer uitvoeren. Hierdoor raakt het immuunsysteem in de war en kunnen allerlei ontstekingen in het lichaam ontstaan.
  Daarnaast loop je ook een grote kans op hartkwalen en diabetes type 2.

  De beste aanpak is om je leefstijl te veranderen. Gezonde voeding en in beweging blijven, omgaan met stress en voldoende slapen. Als je hulp wil om een gezonde leefstijl aan te leren of als je gewoon nieuwsgierig bent naar de vetverdeling in je lichaam, dan kun je bij mij terecht. Samen kijken we dan wat jij nodig hebt en samen werken we aan een gezonde leefstijl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply