Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Durf jij jezelf een topkok te noemen? Laat dat dan ook zien!

  Kijk, in zo’n artikel als dit kunnen we niet meer doen dan zeggen ‘doe je best!’ in plaats van je een hele kookcursus te geven. Je hebt ‘t of je hebt ‘t niet.

  Bovendien is het wereldwijde web tot aan de nok toe gevuld met… nou ja, van alles en nog wat. Maar ook kooktips en blogs en video’s en masterclasses. Voor sommige zul je uiteraard moeten betalen en daar kun je zeker veel aan hebben. Maar er moet ook een heleboel uit jezelf komen. Een motivatie en een passie om met niets minder dan het beste en het heerlijkste tevreden te zijn. En om niet alleen jezelf maar ook anderen van al jouw kennen en kunnen te overtuigen!

  Er is echter maar één manier om ook dát perfect te kunnen doen. Namelijk een geweldige totaalbeleving op tafel zetten. En in de ruimte daaromheen. Klinkt ingewikkeld! Hoe pak je dat dan precies aan?

  Nou, we beginnen natuurlijk bij de basis. En dat is:

  Het diner

  Dit facet heb jij natuurlijk tot in de puntjes geregeld! En als de geweldige host die jij bent, heb je uiteraard even een rondvraag gedaan. Want wie weet hebben jouw tafelgasten wel speciale voorkeuren. Of zelfs dieetwensen! En waarom zou je ook maar iets op tafel zetten waarvan je weet dat ze het niet zullen waarderen? Nee hoor, jij doet je stinkende best om een heerlijk geurend én smakend gerecht te berde te brengen. Misschien zelfs meerdere, verdeeld over enkele gangen. Je mag hierin namelijk best wat ambitie tonen!

  Maar de attributen om zo’n feestmaal te bereiden heb je ook nodig. Je weet zelf waarschijnlijk wel dat je het met een standaard setje van vier kookpannen niet redt. Daarnaast zul je ook een wok-, braad- en grillpan nodig hebben! Kijk goed wat jij voor je kookkunsten allemaal nodig hebt en maak je verzameling compleet.

  Verlichting

  Sfeer maakt of breekt jouw samenzijn. Bekijk daarom goed wat verlichting voor je kan doen! Door alleen een lamp boven of kaarsen op tafel te ontsteken, wordt de sfeer alleen maar gezelliger. Misschien hier en daar nog wat noodzakelijke verlichting, maar het idee is duidelijk. Jij weet zelf het beste hoe je de ambiance op de situatie aanpast. Lampen kunnen ook ingezet worden om de gedeelten van jouw aangename interieur die meer aandacht verdienen in de schijnwerpers te zetten. Letterlijk.

  Aroma’s

  Niet alleen uit jouw keuken komen de heerlijkste geuren. Ook daarvoor en daarna kun je namelijk aroma’s inzetten om je bezoekers te – tja, laten we het maar gewoon zeggen – manipuleren. Hen goed in hun vel te doen zitten. Kies aroma’s uit die passen bij het jaargetijde of de specifieke gelegenheid. Dankzij branders en geurkaarsen weet jij precies het huisparfum te kiezen dat een positieve weerslag zal hebben op jouw gezelschap. Kortom, jullie avond kan niet meer stuk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply