Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Durf jij nog breeduit te lachen?
  Rate this post

  Een stralend gebit is een sieraad voor je gezicht. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met gezonde tanden en kiezen. Misschien heb jij in de loop der jaren ook al afscheid moeten nemen van tanden of kiezen, durf je niet meer breeduit te lachen omdat je je schaamt voor de staat van je gebit of kun je niet meer in een appel bijten, omdat je een gebitsprothese hebt die dat niet toelaat. Wordt het dan niet hoog tijd om daar iets aan te (laten) doen?

  Helemaal of deels
  Wist je dat er in Nederland circa 3 miljoen mensen een volledige gebitsprothese hebben? Een volledige gebitsprothese bestaat uit een plaat van kunsthars, waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. De gebitsprothese is makkelijk uitneembaar. De plaat ligt op je kaak en je ziet bijna geen verschil met de vormen en kleuren van je oorspronkelijke tanden en kiezen.
  Je kunt ook kiezen voor een partiële prothese als er slechts een deel van je eigen gebit vervangen moet worden.

  Implantaat
  Omdat met name je onderkaak na verloop van tijd slinkt, kan een prothese los gaan zitten. Een klikgebit kan dan uitkomst bieden. Hierbij wordt enkele kunstwortels (ook wel implantaten genoemd) onder plaatselijke verdoving in je kaak geplaatst. Met een mechanisme dat wel wat wegheeft van een drukknoop klik je je prothese op de kaak. Het geeft een hechte verbinding, maar blijft ook uitneembaar. Zo kun je het gemakkelijk schoonmaken. De implantaten kunnen jarenlang meegaan.

  Prothesecheck
  Laat je prothese om het jaar controleren. Zelfs als deze goed past, want zo kun je een boel narigheid als vervelende pijnklachten en zelfs ont­stekingen voorkomen.

  Vergoeding
  Vanuit de basisverzekering heb je recht op 75% vergoeding van een volledige gebitsprothese Afhankelijk van de zorgverzekeraar is dat eens per 5 of 6 jaar. Zorgverzekeraars mogen zelf deze termijn bepalen. Daarnaast ontvang je een vergoeding van 100% voor de reparaties die echt nodig zijn. Let wel op de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Kijk altijd je eigen zorgpolis na voor een volledig overzicht met betrekking tot de vergoedingen. En in tegenstelling tot andere aanbieders heb je bij Tandprothetische Praktijk Jan Visscher 1 jaar garantie op jouw nieuwe gebitsprothese of implantaat.

  Je kunt bij Tandprothetische Praktijk Jan Visscher terecht voor:
  – advies en informatie
  – gebitscontrole
  – reparatie
  – rebasing
  – aanmeten en vervaardigen kunstgebit
  – aanmeten en vervaardigen klikgebit
  – nazorg en begeleiding

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply