Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Durf jij de stap te zetten?

  Je herkent het misschien wel: je hebt het gevoel dat je meer uit je leven kunt ­halen, maar je weet niet hoe. Of je ervaart allerlei klachten, zoals vermoeidheid en pijntjes, maar je kunt de oorzaak niet vinden. Bedenk dan dat je altijd de keuze hebt om, met wat hulp, een verandering in je leven door te voeren.

  Hulp? Bij wie dan? En in welke vorm? Dat is heel persoonlijk. Een mooie manier is om samen met een coach jouw energie en ‘ik-kracht’ terug te vinden. Yolanda Janssen is vitaliteitscoach en weet uit eigen ervaring hoe het is om op zoek te gaan naar die prachtige en unieke ik-kracht.

  Er moest iets veranderen
  Het zaadje werd geplant toen Yolanda bij een farmaceutisch bedrijf werkte en een burn-out kreeg. ‘Mijn werkgever gaf aan dat ik zes weken thuis kon blijven en daarna wel weer aan de slag kon. Ik bedacht dat ik dan zou doen wat ik altijd heb gedaan, dus ook weer zou krijgen wat ik heb gekregen. Ik besloot de hulp van een psycholoog in te roepen. Van nature ben ik een luisteraar en een helper. De psycholoog liet me inzien dat ik hiermee ook anderen kon helpen. Het zaadje begon te kiemen en ik volgde een mastercoachopleiding en deed er nog een lifestylecoachopleiding met een onderdeel orthomoleculaire voeding achteraan. Sindsdien werk ik als vitaliteitscoach en heb ik mijn pad gevonden!’
  Je doet het voor jezelf
  Yolanda vervolgt: ‘Wat me erg aanspreekt is de ‘holistische’ benadering: de mens is meer dan zijn klacht alleen, en alles in de mens is met elkaar verbonden. Ik help mijn cliënten op al deze gebieden; voeding, beweging, ontspanning, slapen, mentaal evenwicht en bezieling. De een heeft bijvoorbeeld begeleiding nodig op het gebied van voeding of wil gewicht verliezen en de ander zoekt zijn of haar ware passie. Wat ik altijd benadruk, is dat er een klik tussen de cliënt en mij moet zijn. Ik vind het belangrijk dat je je veilig, vertrouwd en gezien voelt. Je doet het immers voor jezelf! Zo niet, dan heb ik een netwerk van collega’s waarnaar ik je doorverwijs.’

  Waar sta jij?
  Als je voor het eerst bij Yolanda komt, zal ze je altijd vragen wat er op dit moment speelt dat je graag wilt veranderen of waar je aan wilt werken. ‘Samen onderzoeken we dan wat je nodig hebt en welke techniek daarop aansluit, zoals mindfulness, wandelen of een fysieke oefening zoals boksen. Soms kan het heel verfrissend zijn als je veel in je hoofd zit om juist iets fysieks te gaan doen. Mijn cliënt komt dan zelf tot oplossingen en antwoorden en dat is heel wat meer waard dan wanneer ík de antwoorden bedenk. Als jouw coach geef ik je inzichten en handvatten om verder te komen én natuurlijk door je eigen inzet leer je om op een andere manier met situaties om te gaan. En dat is precies hoe jij jouw gewenste leven kunt gaan leven!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply